Zoek op de website

Meedoen aan het project Kerstvloed 1717

In 2017 besteden we extra aandacht aan de Kerstvloed van 1717. We gaan in onze collectie op zoek naar verborgen historisch materiaal en verzamelen dat op deze website. Ook u kunt meedoen aan dit project.

Wat gaan we doen?

  • We maken een overzicht van alle bronnen en literatuur over de Kerstvloed. Er zijn al veel bronnen bekend, maar zo nu en dan ontdekken we toch nog ergens een vermelding van de Kerstvloed of de gevolgen ervan. Bijvoorbeeld in een doopboek, een lidmatenregister of in een oud gerechtsarchief. Bent u in uw onderzoek zoiets tegengekomen? Of weet u nog een studie of pamflet over de Kerstvloed? Deel het met ons, dan voegen wij het toe aan de lijsten.
  • We bieden van een aantal belangrijke bronnen gratis scans aan.
  • We gaan een aantal bronnen beter toegankelijk maken, onder meer door transcripties te maken en te verbeteren. Kunt u goed oud schrift lezen en vindt u het leuk om een stukje over te typen? Dan nodigen wij u uit om mee te doen aan het transcriptieproject, dat binnenkort van start gaat.

Op www.kerstvloed1717.nl kunt u zien welke activiteiten er dit jaar nog meer worden georganiseerd ter herdenking van de Kerstvloed van 1717.

Heeft u vragen over ons project? Dan kunt u ze sturen naar info@groningerarchieven.nl

Kaart: uitsnede Geographische Vorstellung der jämerlichen Wasser-Flutt in Nieder-Teutschland 25 Dec. Ao. 1717, Joh. Bapt. Homann, 1718-1720, GrA (817-2454). Kaart: uitsnede Geographische Vorstellung der jämerlichen Wasser-Flutt in Nieder-Teutschland 25 Dec. Ao. 1717, Joh. Bapt. Homann, 1718-1720, GrA (817-2454).