1785_07192_header_b_.jpg

Boeven in de familie

Categorie
Lezing
Datum
2020-12-16 19:30 - 21:00

Familieonderzoeker Teijo Doornkamp vertelt over zijn zoektocht naar de criminelen in zijn familie. Hij vond er diversen. Hoe? In deze digitale lezing geeft Doornkamp handvatten waar ook u de criminelen in uw eigen familie zou kunnen vinden.

 

De digitale lezing gaat vanavond gewoon door! Bekijk via de volgende link op woensdag 16 december de livestream met chatmogelijkheid: https://vimeo.com/489304454

 

De zuster van een van mijn voorouders kreeg toestemming van haar vader om te trouwen. Niet ongewoon, maar de huwelijksakte uit 1852 werd getekend in het Huis van Arrest te Hoorn. Waarom zat haar vader daar, in de bak? Uit het onderzoek dat volgde, bleek vrijwel de gehele familie meerdere malen in aanraking te zijn geweest met justitie in de provincie Groningen. Het onderzoek leerde me veel over de archieven van het Provinciaal gerechtshof en de Arrondissementsrechtbanken in Groningen na 1838. Vervolgens spoorde ik ook de andere criminelen in mijn familie op en volgden nog vele dagen met rode oortjes lezen van rechtbankverslagen.

 

Teijo Doornkamp is automatiseerder, stamboomonderzoeker, amateurhistoricus en bestuurslid NGV Groningen.

 

Afbeelding: Rechtbank, Oude Boteringestraat Groningen, 1859. Litho C.C.A. Last, Groninger Archieven (817_10164)

 

Gronings erfgoed live

Verschillende Groninger cultuurhistorische organisaties slaan de handen in één om u dit najaar en in de winter achtergronden te geven bij de Groninger geschiedenis.

 

Elke twee weken kunt u aanschuiven bij een digitale lezing die live wordt uitgezonden. Dit betekent dat u online, zittend achter uw eigen computer of laptop naar de lezing kunt kijken en luisteren. De lezingen vinden plaats op woensdagavond van 19.30 tot 20.30 uur (digitale inloop vanaf 19.15 uur). 

 

Deze lezingenreeks is een initiatief van: Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) afdeling GroningenOorlogs- en Verzetscentrum GroningenStichting Monument & Materiaal GroningenStichting Vrienden van de Stad GroningenHistorische Vereniging Stad en Lande en de Groninger Archieven.

 
 

Alle datums

  • 2020-12-16 19:30 - 21:00
  • Groninger Archieven

    Cascadeplein 4
    9726 AD Groningen