0001_2136_0239_banner.jpg

Vol: Basiscursus Familieonderzoek

Categorie
Cursus
Datum
2019-10-08 19:00 - 20:45

De basiscursus familieonderzoek is bedoeld voor beginners die geïnteresseerd zijn om het verhaal van hun voorouders te onderzoeken. In vier avonden beantwoordt NGV Groningen vragen als, hoe pak ik stamboomonderzoek aan, waar moet ik aan denken en hoe houd ik overzicht? 

 

Er is zoveel interesse voor de basiscursus dat er al mensen op de wachtlijst staan. Kortom, de cursus is vol. 

 

8 oktober: Burgerlijke Stand en Bevolkingsregister 19e en 20e eeuw

In de eerste cursusavond is er aandacht voor AlleGroningers.nl, WieWasWie.nl, Delpher.nl en de Huwelijksbijlagen (aktes mormonen). Dit zijn digitale bronnen, die dus ook thuis te raadplegen zijn.

 

12 november: Basisbronnen 17e en 18e eeuw

De tweede cursusavond geeft inzicht in Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB), Lidmaten registers, Voogdij aanstellingen en Rechterlijke archieven. Met deze bronnen kunt u thuis aan de slag, omdat een deel digitaal beschikbaar is, maar niet alles. Voor meer onderzoek in deze archieven komt u naar de Groninger Archieven en hoe gaat dat in zijn werk?

 

10 december: Genealogische computerprogramma’s

Deze avond staat in teken van genealogische programma’s die u helpen om gegevens vast te leggen en thuis op te slaan. Daarnaast geven we tips voor websites om uw stamboom te publiceren, zodat het ook beschikbaar wordt voor anderen. Tot slot geven we voorbeelden van genealogieën. Welke keuzes maak ik en hoe begrens in mijn onderzoek?

 

14 januari 2020: Mogelijkheden als digitaal zoeken ophoudt: Groninger Archieven

We laten zien wat de Groninger Archieven te bieden heeft op genealogisch gebied. Ook geven we een inkijk in de fysieke archieven met een rondleiding en leggen uit hoe genealogisch onderzoek in zijn werk gaat in de papieren archieven.

 

Praktisch 

Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor NGV-leden gratis, niet-leden betalen € 15,-
Gratis parkeren, melden bij de slagboom

 

Familie Ottens-Kapma, Haren, 1923. Foto P. Kramer. Groninger Archieven (2138_8179)

 
 

Alle datums

  • 2019-10-08 19:00 - 20:45
  • Groninger Archieven

    Cascadeplein 4
    9726 AD Groningen