817_1078_banner.jpg

Vrijwilliger Frits Broekema deed tijdens zijn zoekwerk in de Groninger Archieven een wel heel bijzondere vondst. Hij vond een complete fotoreportage van het optreden van Paul McCartney & Wings in de Martinihal te Groningen op 19 augustus 1972.

Paul McCartney en Wings, 1972. Persfotobureau D. van der Veen, Groninger Archieven
Paul McCartney en Wings, 1972. Persfotobureau D. van der Veen, Groninger Archieven

Maak Geschiedenisproject Het beeld van Groningen is bezig het fotoarchief van het Persfotobureau D. van der Veen te Groningen voor iedereen beschikbaar te maken. Het persfotobureau werkte in de jaren  60 en 70 nauw samen met het Nieuwsblad van het Noorden

Eén foto uit de reportage van het optreden is destijds geplaatst bij de recensie in het Nieuwsblad van het Noorden van 21-08-1972. De overige foto’s zijn nooit gepubliceerd, voor zover bekend. Alle negatieven worden gescand en als positieven op Beeldbank Groningen gezet, voorzien van een omschrijving. De beelden van het concert kunnen worden gedownload en zijn vrij te gebruiken, vermeld bij publicatie wel de bron (Groninger Archieven) èn maker (Persfotobureau D. van der Veen). Benieuwd welke nummers de band speelde? Check dan de setlist.

 

Dineke van der Wal

Coördinator Maak Geschiedenisproject Het beeld van Groningen