1536_7594_cr_nvhn.jpg

Zoekt u een leuke bezigheid voor uzelf en/of de kinderen? Houdt u van kleuren, knippen en plakken? Het beeld van Groningen heeft een Maak Geschiedeniskleurwedstrijd in het leven geroepen om (samen) thuis aan de slag te gaan.

Print de kleurplaat (het liefst op A3 formaat) en gebruik alle creativiteit om de Grote Markt kleur te geven. Alles mag, van vingerverven tot collage tot kijkdoos. Wij zouden het alleen leuk vinden wanneer het oorspronkelijke beeld herkenbaar blijft, maar verder is het aan u!

(Jo)uw kunstwerk voor ouderen

Nu mensen in verzorgingstehuizen en veel opa's en oma's geen bezoek meer mogen ontvangen, kunnen ze wel wat extra aandacht gebruiken, via bijvoorbeeld de post. Hoe leuk zou het zijn wanneer de tekeningen/ kunstwerken naar opa's, oma's of algemeen naar verzorgingstehuizen worden gestuurd? Dat kunt u zelf verzorgen, maar wij kunnen dat ook voor u doen. Vóórdat u het kunstwerk verstuurt, ontvangen wij graag een foto of scan van het kunstwerk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of gooi hem bij ons door de brievenbus aan het Cascadeplein 4 in Groningen. Vergeet niet om naam, leeftijd en e-mailadres te vermelden. De mooiste creaties delen wij op onze sociale media. Zelf delen kan natuurlijk ook met #ikMaakGeschiedenis.

De mooiste inzendingen belonen wij met een prijsje. De uitslag maken we 6 april op onze website bekend.

Grote Markt noordzijde, ca 1970. Foto Persfotobureau D. van der Veen, GrA
Grote Markt noordzijde, ca 1970. Foto Persfotobureau D. van der Veen, GrA