1536_6314_15_cr_beckeringh_borgen-copy2.jpg

Weet jij een stuk, beeld of film in onze archieven dat iedereen zou moeten kennen? Met als thema Opstand? Laat het ons weten en doe mee met het Stuk van het Jaar!

Dat ene stuk, die ene poster, dat ene fragment. Het blijft maar in je hoofd zitten. Niet omdat het nu zo relevant is voor jouw onderzoek, maar gewoon omdat het zo tot de verbeelding spreekt. Of heeft bijgedragen aan hoe wij nu naar de stad of provincie Groningen kijken.

Verkiezing

Welk archiefstuk vind jij bijzonder en waarom? Het stuk met bijbehorend verhaal krijgt een plek op onze website en misschien doet jouw stuk straks mee aan de verkiezing voor het Stuk van het Jaar.

Voorwaarden

  • het bevindt zich in een van de collecties van de Groninger Archieven
  • het is openbaar
  • het valt binnen het thema van de Maand van de Geschiedenis: Opstand
  • stuur een scan, screenshot of foto van het archiefstuk (met toegang- en inventarisnummer) en bijbehorend verhaal vóór 30 juni naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Kalender

Juni: verzamelen van een aantal mooie stukken uit onze collecties
Juli: verkiezing van het Groninger Archievenstuk (onze inzending voor de landelijke verkiezing)
Oktober: landelijke verkiezing voor Stuk van het Jaar. Stemmen op het stuk van de Groninger Archieven mag!

Onthulling beeld (Zonder titel, bijnaam Spelende kinderen) van Mattheus Meesters door burgemeester J.J.A. Berger Zonnelaan, 30-05-1970. Foto Persfotobureau D. van der Veen, Groninger Archieven 1785_18346
Onthulling beeld (Zonder titel, bijnaam Spelende kinderen) van Mattheus Meesters door burgemeester J.J.A. Berger Zonnelaan, 30-05-1970. Foto Persfotobureau D. van der Veen, Groninger Archieven (1785_18346)

Inspiratie nodig?

Lees meer over het Stuk van de Maand, een serie uit 2015:

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
september
november
december