bijgewerkt1969wit_.jpg

Levert jouw scriptie een bijdrage aan de kennis van de Groninger Geschiedenis? Heb je een historisch onderwerp op een aantrekkelijke manier benaderd of uitgewerkt? Maak je gebruik van verantwoorde, originele en aansprekende archiefbronnen? Is jouw scriptie begrijpelijk, ook zonder veel voorkennis? Dan komt jouw scriptie in aanmerking voor de Scriptieprijs Groninger Geschiedenis.

Gezelschap bij afstuderen, trap Academiegebouw, 1947-1950. Fotograaf onbekend, Groninger Archieven (2437_3790)
Gezelschap bij afstuderen, trap Academiegebouw, 1947-1950. Fotograaf onbekend, Groninger Archieven (2437_3790)

Scriptieprijs Groninger Geschiedenis

De Groninger Archieven en het Centrum voor de Groninger Taal en Cultuur reiken voor de derde keer de Scriptieprijs Groninger Geschiedenis uit. We willen onderzoek naar de Groninger Geschiedenis, waarbij archiefbronnen gebruikt worden, stimuleren. Hiermee besteden we extra aandacht aan jonge onderzoekers en hun onderzoeksresultaten. De genomineerden voor de Scriptieprijs Groninger Geschiedenis houden op de Dag van de Groninger Geschiedenis een korte presentatie. Zo kan het aanwezige publiek een stem uitbrengen voor de publieksprijs. Aan het eind van de dag worden zowel de publieksprijs (van € 100,-) als de juryprijs (van € 400,-) uitgereikt. De jury van de scriptieprijs Groninger Geschiedenis 2018 bestaat uit: Douwe van der Bijl (bibliothecaris Groninger Forum), Jona van Keulen (hoofd Publieksactiviteiten Groninger Archieven), Pieter Sijpersma (oud-hoofdredacteur Dagblad van het Noorden), Jan Willem Veluwenkamp (historicus).

Deelnemen

Ben jij of ken je iemand die is afgestudeerd tussen 1 september 2016 en 1 september 2018? Wellicht wil jij, hij of zij meedoen aan de Scriptieprijs, die op zaterdag 13 oktober, de Dag van de Groninger Geschiedenis, wordt uitgereikt. Deelname staat open voor iedereen die een bachelor- of masterscriptie met een voldoende heeft afgerond aan een instelling voor hoger of wetenschappelijk onderwijs in Nederland.

Wil je meedoen aan de Scriptieprijs? Download dan het Reglement Scriptieprijs Groninger Geschiedenis 2018 voor de voorwaarden en verwachtingen. 

Voldoet jouw scriptie? Schrijf je in via onderstaand aanmeldformulier en stuur uiterlijk op zondag 16 september de benodigde bestanden op.

Het veld "Naam" is niet ingevuld

Invalid Input
Het veld "Telefoonnummer" is niet ingevuld
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het veld "Titel scriptie" is niet ingevuld
Het veld "Opleiding" is niet ingevuld
Het veld "Onderwijsinstelling" is niet ingevuld
Het veld "Scriptiebegeleider(s)" is niet ingevuld
De datum is niet ingevuld


U dient akkoord te gaan met de algemene voorwaarden