818_18744_cr_zoutkamp.jpg

Studeer jij HBO of WO Communicatie/PR/Marketing of een aanverwante opleiding? Dan kun je tijdens een communicatiestage bij de Groninger Archieven veel praktische ervaring opdoen. Op zaterdag 12 oktober 2019 organiseren wij de Dag van de Groninger Geschiedenis waar je een eigen aandeel krijgt in de voorbereiding en uitvoering van de (online) communicatie voor deze dag. Daarnaast vragen we je de ‘socials’ van de Groninger Archieven onder de loep te nemen en er een advies voor te schrijven.

Groninger Archieven

De Groninger Archieven zijn het historisch informatiecentrum voor de stad en de provincie Groningen. Archieven, boeken, kranten, kaarten, foto’s, films, video’s en geluidsopnames vertellen het verhaal van Groningen van de middeleeuwen tot nu. De Groninger Archieven betrekken meer en meer mensen actief bij de Groninger Geschiedenis en dagen uit de collectie te gebruiken. De Dag van de Groninger Geschiedenis is hier een belangrijke uiting van.

Functieomschrijving

  • Je ondersteunt de gehele communicatie rondom de Dag van de Groninger Geschiedenis. Communicatiemogelijkheden bedenken, onderzoeken en uitvoeren hoort hier ook bij
  • Je analyseert de online activiteiten van de Groninger Archieven en schrijft een plan voor de diverse sociale netwerken van de Groninger Archieven
  • Je verleent algemene ondersteuning aan de afdeling Communicatie en Marketing


Wij zoeken

Een derde- of vierdejaars HBO/WO student met bij voorkeur een opleiding Communicatie(systemen), Marketing, Nederlands, Journalistiek, Nieuwe Media of een aanverwante opleiding.

  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel in woord als schrift
  • Je bent nauwkeurig en zelfstandig in de uitvoering van taken. Verder ben je leergierig en neem je graag initiatief
  • Je hebt een vlotte pen en je vindt 'tone-of-voice' belangrijk
  • Je hebt ervaring met de diverse sociale netwerken

 

Wij bieden

  • Een dynamische stage in een inspirerende organisatie voor de periode augustus t/m december 2019, waar alle aspecten van communicatie voorbij komen. Omdat de Dag van de Groninger Geschiedenis begin oktober plaatsvindt, vragen wij je om begin augustus te starten met de stage, dan kan je zoveel mogelijk betekenen in de communicatie rondom de Dag.
  • Stagevergoeding van €300,- op basis van 36-urige werkweek en werkplek met voorzieningen

 

Solliciteren

Ben je nieuwsgierig en wil je solliciteren? Stuur je motivatie en cv naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie en vragen kun je bellen of mailen met Malou Aalberts via hetzelfde e-mailadres of 050-5992000 (maandag, woensdag en donderdag).

 

Hockey, heren, publiek bij Groningen Studenten-Klein Zwitserland, Foto  Frank Straatemeier, Groninger Archieven (2290_9730)
Hockey, heren, publiek bij Groningen Studenten-Klein Zwitserland, Foto  Frank Straatemeier, Groninger Archieven (2290_9730)