818_18744_cr_zoutkamp.jpg

Sinds 1 januari 2019 vormen Groningen, Haren en Ten Boer de nieuwe gemeente Groningen. Op termijn zullen de openbare archiefstukken van de voormalige gemeenten Ten Boer en Haren ter inzage zijn bij de Groninger Archieven. Dat is nu nog niet zo.

Haren, Gemeentehuis, ca. 1909 Groninger Archieven (1785_25395)
Gemeentehuis Haren, ca. 1909. Groninger Archieven (1785_25395)

Bouwdossiers

Wilt u een bouwdossier inzien van de voormalige gemeente Ten Boer of Haren of heeft u er een vraag over, dan dient u een afspraak te maken via gemeente Groningen. U krijgt vervolgens bericht waar en wanneer het dossier kan worden bekeken.

Langs gaan bij Loket bouwen en wonen kan ook. Houd er dan rekening mee dat de medewerkers de bouwdossiers niet bij de hand hebben, waardoor u niet direct het antwoord op uw vraag krijgt. Maak daarom altijd een afspraak.

Overige openbare bestuursarchieven

Haren - De andere openbare archiefstukken van de gemeente Haren zijn op het voormalige gemeentehuis in Haren in te zien. U kunt hiervoor een afspraak maken met Henk Dröge via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wanneer de heer Dröge afwezig is, kunt u mailen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De inventaris van de Harense archieven tot en met 1989 is te vinden op groningerarchiefnet.nl. 

Ten Boer – een groot deel van de archieven van het gemeentebestuur tot 1989 is al ter inzage bij de Groninger Archieven. Dat geldt niet voor de Hinderwetvergunningen. Neem daarvoor contact op met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Lees ook Meer geschiedenis van gemeente Ten Boer.