817_1078_banner.jpg

De jury heeft de genomineerden voor de Scriptieprijs Groninger Geschiedenis 2019 vandaag bekend gemaakt.

Genomineerden Scriptieprijs Groninger Geschiedenis 2019
Genomineerden Scriptieprijs Groninger Geschiedenis 2019: Bart Hekkema, Piet-Jan Koning, Reinder Klinkhamer, Elvira Ambrosius

Benieuwd naar hun scripties? Lees meer:

 

De Groninger Archieven reiken voor de vierde keer de Scriptieprijs Groninger Geschiedenis uit. We willen onderzoek naar de Groninger Geschiedenis, waarbij archiefbronnen gebruikt worden, stimuleren. Hiermee besteden we extra aandacht aan jonge onderzoekers en hun onderzoeksresultaten. De jury van de scriptieprijs Groninger Geschiedenis 2019 bestaat uit: Douwe van der Bijl (bibliothecaris Groninger Forum), Jona van Keulen (hoofd Publieksactiviteiten Groninger Archieven), Pieter Sijpersma (oud-hoofdredacteur Dagblad van het Noorden), Jan Willem Veluwenkamp (historicus).

De genomineerden voor de Scriptieprijs Groninger Geschiedenis houden op de Dag van de Groninger Geschiedenis een flitslezing. Daar kan het aanwezige publiek een stem uitbrengen voor de publieksprijs. Aan het eind van de dag is de prijsuitreiking van zowel de publieksprijs (van € 100,-) als de juryprijs (van € 400,-).