1785_07192_header_b_.jpg

De Scriptieprijs van de Groninger Geschiedenis heeft twee winnaars. De jury bekroonde de scriptie van Piet-Jan Koning en Elvira Ambrosius ging met de publieksprijs naar huis..

Genomineerden scriptieprijs 2019 Reinder Klinkhamer, Bart Hekkema en winnaars Piet-Jan Koning en Elvira Ambrosius.
Genomineerden scriptieprijs 2019 Reinder Klinkhamer, Bart Hekkema en winnaars Piet-Jan Koning en Elvira Ambrosius.

De Scriptieprijs Groninger Geschiedenis 2019 werd voor de vierde keer uitgereikt. De prijs is een initiatief van de Groninger Archieven. Wij willen hiermee stimuleren dat onderzoek wordt gedaan naar de Groninger geschiedenis en dat daarbij archiefbronnen worden gebruikt. Het werken met originele stukken is niet alleen belangrijk voor de kennis van de geschiedenis, maar het is ook spannend! Het archief brengt je in direct contact met mensen die lang geleden leefden. Ten tweede willen wij met de prijs is een platform bieden waarop studenten de resultaten van hun onderzoek naar de Groninger geschiedenis kunnen laten zien.

Lees het juryrapport en de scriptie van de winnaar:

 

De jury bestaat dit jaar uit:
Douwe van der Bijl (bibliothecaris bij het Groninger Forum), Jona van Keulen (hoofd Publieksactiviteiten van de Groninger Archieven), Pieter Sijpersma (oud-hoofdredacteur van het Dagblad van het Noorden, tevens voorzitter van de jury) Jan Willem Veluwenkamp (historicus, oud–docent van de opleiding Geschiedenis van de Rijksuniversiteit Groningen).