1785_06665_header_.jpg

De maatregelen om de verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan zijn aangescherpt. De Groninger Archieven hebben besloten om de deuren te sluiten van 16 maart tot in ieder geval 6 april. Dat houdt in dat we u de komende tijd in de studiezaal niet kunnen helpen en dat fysieke stukken niet in te zien zijn. Wel kunt u gebruik maken van en werken met al het materiaal dat digitaal beschikbaar is op onze websites en meewerken aan onze Maak Geschiedenisprojecten.

Urgente vragen

Voor urgente vragen kunt u ons tussen 10.00 uur en 15.00 uur per telefoon (050-5992000) of per e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) bereiken. Voor het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.en voor het Centrum voor Groninger Taal en Cultuur mailt u naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Digitaal aan de slag

Op groningerarchieven.nl kunt u zien van welke stukken er scans zijn gemaakt. Voeg “scan” toe aan uw zoekterm en dan vindt u de stukken die digitaal beschikbaar zijn. Soms is er bij een scan ook een transcriptie beschikbaar.

Op filmbankgroningen.nl kunt u ook eens rondneuzen en bekijken welke films u nu allemaal kunt bekijken. Mooi alternatief voor Netflix.

Op allegroningers.nl kunt u steeds een stap verder komen in uw familiegeschiedenis door de beschikbaar gekomen bevolkingsregisters en de lidmaten die verwerkt zijn in de website.

En mooie foto’s, kaarten, ansichtkaarten van uw omgeving, werk, huis, etc via beeldbankgroningen.nl zijn een mooie uitbreiding op het maken van een fotoalbum voor uw buurthuis, (sport/ muziek/ ander soort) vereniging.

Maak Geschiedenis

Ook wijzen wij u graag op onze Maak Geschiedenisprojecten. U kunt bijvoorbeeld thuis aan de slag met het beschrijven van fotomateriaal uit de jaren 60 en 70. Ga naar Het beeld van Groningen en bekijk wat u kunt doen.

Daarnaast kunt u zich bekwamen in het lezen van oude handschriften en deze uittypen op uw eigen computer. Dit kan met Open het Stadsbestuur.

Mocht u vragen hebben over het ene of het andere project, dan kunt u contact opnemen via resp. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

#ikMaakGeschiedenis

Kortom, genoeg om mee aan de slag te kunnen. En wij zouden het heel leuk vinden om van u te horen waar u mee aan de slag bent (gegaan). U kunt hierbij de volgende term gebruiken: #ikMaakGeschiedenis, op de sociale media, maar ook in berichten aan ons via een van de eerder genoemde e-mailadressen.

Het logo van Maak Geschiedenis