1785_06665_header_.jpg

Voorzichtig worden door de Rijksoverheid de eerste stappen gezet om Nederland weer iets vrijer te laten bewegen. Wij volgen het landelijke openingsplan, dus voorlopig zijn wij nog gesloten. Maar houd onze website en andere kanalen in de gaten. Zodra er mogelijkheden zijn om ons gebouw weer (gedeeltelijk) te openen, dan laten we dat weten. 

Telefonisch bereikbaar

Op werkdagen kunt u ons bereiken tussen 10.00 en 15.00 uur per telefoon (050-5992000) of per e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Maandag 26 en dinsdag 27 april zijn we gesloten. Vanaf woensdag 28 april verruimen we de bereikbaarheid naar 9.30 - 16.00 uur. 

Bouwdossiers

Heeft u vragen over bouwdossiers of wilt een bouwdossier inzien? Neem dan ook contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Probeer zo nauwkeurig mogelijk aan te geven wat u zoekt. Ter plekke zullen wij bekijken wat er mogelijk is, wellicht kunnen er scans gemaakt worden. Let op: we hebben niet alles direct paraat. Naar aanleiding van uw vraag zullen we kijken wat er mogelijk is en u dit vanzelfsprekend laten weten.

Digitaal

Wel kunt u gebruik blijven maken van en werken met al het materiaal dat digitaal beschikbaar is op onze websites. En ook kunt u verder werken aan onze Maak Geschiedenisprojecten. Dat kunt u blijven doen of starten wanneer u geïnteresseerd bent. We hebben voldoende materiaal!

  • Op groningerarchieven.nl kunt u zien van welke stukken er scans zijn gemaakt. Voeg “scan” toe aan uw zoekterm en dan vindt u de stukken die digitaal beschikbaar zijn. Soms is er bij een scan ook een transcriptie beschikbaar.
  • Op filmbankgroningen.nl kunt u ook eens rondneuzen in alle historische Groninger films. Mooi alternatief voor Netflix.
  • Op allegroningers.nl kunt u steeds een stap verder komen in uw familiegeschiedenis door de beschikbaar gekomen bevolkingsregisters en de lidmaten die verwerkt zijn in de website.
  • En mooie foto’s, kaarten, ansichtkaarten van uw omgeving, werk, huis, etc via beeldbankgroningen.nl zijn een mooie uitbreiding op het maken van een fotoalbum voor uw buurthuis, (sport/ muziek/ ander soort) vereniging.
  • Mogelijk reed uw familie in een voertuig met een Groninger kenteken. Nieuwsgierig? Bekijk alle Groninger kentekens van 1906 tot 1951 op groningerkentekens.nl.

 

Maak Geschiedenis

Ook wijzen wij u graag op onze Maak Geschiedenisprojecten. U kunt bijvoorbeeld thuis aan de slag met het beschrijven van fotomateriaal uit de jaren 60 en 70. Ga naar Het beeld van Groningen en bekijk wat u kunt doen.

Daarnaast kunt u zich bekwamen in het lezen van oude handschriften en deze uittypen op uw eigen computer. Dit kan met Open het Stadsbestuur.

Mocht u vragen hebben over het ene of het andere project, dan kunt u contact opnemen via resp. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

#ikMaakGeschiedenis

Kortom, genoeg om mee aan de slag te kunnen. En wij zouden het heel leuk vinden om van u te horen waar u mee aan de slag bent (gegaan). U kunt hierbij de volgende term gebruiken: #ikMaakGeschiedenis, op de sociale media, maar ook in berichten aan ons via een van de eerder genoemde e-mailadressen.