2248_029154_header_.jpg

De lockdown is verlengd, dat houdt in dat ook wij gesloten blijven tot in ieder geval 20 april 2021. Stukken kunnen niet worden ingezien in de studiezaal, wel kunt u digitaal bekijken wat er beschikbaar is op onze websites.

Telefonisch bereikbaar

Op werkdagen kunt u ons bereiken tussen 10.00 en 15.00 uur per telefoon (050-5992000) of per e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). 

Bouwdossiers

Heeft u vragen over bouwdossiers of wilt een bouwdossier inzien? Neem dan ook contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Probeer zo nauwkeurig mogelijk aan te geven wat u zoekt. Ter plekke zullen wij bekijken wat er mogelijk is, wellicht kunnen er scans gemaakt worden. Let op: we hebben niet alles direct paraat. Naar aanleiding van uw vraag zullen we kijken wat er mogelijk is en u dit vanzelfsprekend laten weten.

Digitaal

Wel kunt u gebruik blijven maken van en werken met al het materiaal dat digitaal beschikbaar is op onze websites. En ook kunt u verder werken aan onze Maak Geschiedenisprojecten. Dat kunt u blijven doen of starten wanneer u geïnteresseerd bent. We hebben voldoende materiaal!

  • Op groningerarchieven.nl kunt u zien van welke stukken er scans zijn gemaakt. Voeg “scan” toe aan uw zoekterm en dan vindt u de stukken die digitaal beschikbaar zijn. Soms is er bij een scan ook een transcriptie beschikbaar.
  • Op filmbankgroningen.nl kunt u ook eens rondneuzen in alle historische Groninger films. Mooi alternatief voor Netflix.
  • Op allegroningers.nl kunt u steeds een stap verder komen in uw familiegeschiedenis door de beschikbaar gekomen bevolkingsregisters en de lidmaten die verwerkt zijn in de website.
  • En mooie foto’s, kaarten, ansichtkaarten van uw omgeving, werk, huis, etc via beeldbankgroningen.nl zijn een mooie uitbreiding op het maken van een fotoalbum voor uw buurthuis, (sport/ muziek/ ander soort) vereniging.
  • Mogelijk reed uw familie in een voertuig met een Groninger kenteken. Nieuwsgierig? Bekijk alle Groninger kentekens van 1906 tot 1951 op groningerkentekens.nl.

 

Maak Geschiedenis

Ook wijzen wij u graag op onze Maak Geschiedenisprojecten. U kunt bijvoorbeeld thuis aan de slag met het beschrijven van fotomateriaal uit de jaren 60 en 70. Ga naar Het beeld van Groningen en bekijk wat u kunt doen.

Daarnaast kunt u zich bekwamen in het lezen van oude handschriften en deze uittypen op uw eigen computer. Dit kan met Open het Stadsbestuur.

Mocht u vragen hebben over het ene of het andere project, dan kunt u contact opnemen via resp. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

#ikMaakGeschiedenis

Kortom, genoeg om mee aan de slag te kunnen. En wij zouden het heel leuk vinden om van u te horen waar u mee aan de slag bent (gegaan). U kunt hierbij de volgende term gebruiken: #ikMaakGeschiedenis, op de sociale media, maar ook in berichten aan ons via een van de eerder genoemde e-mailadressen.