GA-Kaart-pol-2-10067-header_web.jpg

Onze collectie wordt continu aangevuld met archiefmateriaal, boeken en tijdschriften. Soms hebben we archiefmateriaal al een tijdje op de plank staan, maar is het voor u nog niet toegankelijk. Elke twee maanden, op de tweede zaterdag van de maand, zetten we op een rijtje welke nieuwe (delen van) archieven nu voor u beschikbaar zijn: Nieuw in de collectie.

Deze maand is er niet zo veel te melden, alleen over archieven en nieuwe scans. Daarnaast is er een vernieuwd reactieformulier op Beeldbank Groningen, waar we de aandacht op willen vestigen. Heeft u ontbrekende informatie bij foto's, laat het ons weten!

Engelse Kamp, Hereweg Ca. 1916. Foto P.B. Kramer. Groninger Archieven (1785_17289)

Nieuwe toegangen archieven uitgelicht

Toegang 2363   Intergemeentelijke regeling Woonwagenvoorzieningen provincie Groningen, 1972-1995

Dit archief is een bron van informatie over de woonwagenbewoning en regelingen in de provincie Groningen, vooral in de periode van 1972 tot 1995. De regeling was een samenwerking tussen meerdere gemeenten om te zorgen voor woonwagenvoorzieningen. Het doel was het behartigen van belangen, zorgen voor wettelijke eisen rondom woonwagencentra en het stimuleren van woonwagenbewoners om zich ergens vast te vestigen. 

Hier vindt u de volledige lijst met nieuwe toegangen van januari - februari 2021.

Nieuwe scans uitgelicht

In het kader van het Maak Geschiedenisproject Open het Stadsbestuur zijn er nieuwe inventarisnummers gescand. Deze worden binnenkort door de projectdeelnemers getranscribeerd.

Momenteel schrijven projectdeelnemers mee aan het ABC van het Stadsbestuur. Zo worden verrassende zaken, die eeuwenlang met ganzenveer en kroontjespen door het Groninger stadsbestuur aan het papier werden toevertrouwd, ontdekt. Wekelijks volgen we een letter van het alfabet en verbinden daaraan een bekende of veelvoorkomende term uit het archief van het stadsbestuur van 1594 tot 1815.

Hier vindt u de volledige lijst met nieuwe scans van januari - februari 2021.