bijgewerkt1969wit_.jpg

Onze collectie wordt continu aangevuld met archiefmateriaal, boeken en tijdschriften. Soms hebben we archiefmateriaal al een tijdje op de plank staan, maar is het voor u nog niet toegankelijk. Elke twee maanden, op de tweede zaterdag van de maand, zetten we op een rijtje welke nieuwe (delen van) archieven nu voor u beschikbaar zijn: Nieuw in de collectie.

Er valt deze keer niet heel veel te melden, maar we hebben nieuwe scans en ook het Poparchief heeft een mooie nieuwe aanvulling op de collectie.

Engelse Kamp, Hereweg Groningen, ca. 1916. Foto P.B. Kramer, Groninger Archieven (1785_17289)

Nieuwe scans uitgelicht

Er zijn veel stukken uit familiearchieven en stukken omtrent het rampjaar 1672 gescand. Ook foto’s uit de collectie van Persfotobureau D. van der Veen zijn online gekomen op Beeldbank Groningen. Twee bijzondere stukken lichten we verder toe. Een fotoreeks van een Huwelijksfoto met drie glanzende Rolls Royces en een unieke brief, ondertekend door de Prince d’Orange, stadhouder Willem III van Oranje, uit het rampjaar 1672. 

Hier vindt u de volledige lijst met nieuwe scans van mei - juni 2021.

Nieuw op Poparchief Groningen

Het Poparchief Groningen heeft van muzikant Paul Kruize foto’s en informatie ontvangen over twee newwavebands: At The Back Of Beyond en Boy Look Now. In 1983 besloten toetsenist-gitarist Paul Kruize, bassist Wim Bouwman en gitarist Jen Alkema een band op te richten. Twee jaar lang speelden zij onder de naam At The Back Of Beyond, tot zij deze in 1985 omdoopten tot Boy Look Now. In april 2021 zijn alle nummers van destijds geremasterd (de geluidskwaliteit van eerder gemaakte opnamen is verbeterd) en nu via Spotify te beluisteren.

Lees hier het volledige bericht.