0001_2136_0239_banner.jpg

Onze collectie wordt continu aangevuld met archiefmateriaal, boeken en tijdschriften. Soms hebben we archiefmateriaal al een tijdje op de plank staan, maar is het voor u nog niet toegankelijk. Elke twee maanden, op de tweede zaterdag van de maand, zetten we op een rijtje welke nieuwe (delen van) archieven nu voor u beschikbaar zijn: Nieuw in de collectie.

Engelse Kamp, Hereweg Groningen, ca. 1916. Foto P.B. Kramer, Groninger Archieven (1785_17289)

Nieuwe toegangen archieven uitgelicht

Nieuw in onze collectie is het archief van Theodorus Niemeyer NV (oorspronkelijk een bedrijf in koloniale waren). Dat wil zeggen, het is opnieuw geordend en beschikbaar voor publiek. De Groninger tabaksfabriek sluit eind 2022.

Hier vindt u de volledige lijst met nieuwe toegangen van juli - augustus 2021.

Nieuwe scans uitgelicht

De drie stukken die nu digitaal beschikbaar zijn, gaan over het rampjaar 1672. Groningen doorstond toen het beleg van de bisschop van Münster, Bommen Berend. In een brief refereert P. van Wullen 100 jaar later, in 1772, aan zijn overgrootvader Cornelius van Wullen, die 'de stad bewaart (heeft) tegens de aanvallen van der vijanden’.

Hier vindt u de volledige lijst met nieuwe scans van juli - augustus 2021.

Nieuw op Filmbank Groningen

We hebben een fantastische stadse collectie van OOG TV van 1980 tot 2015. Nieuw zijn twintig uitzendingen vanaf 2004. Ze staan nu online. Oudere uitzendingen waren al te vinden op Filmbank Groningen.

Lees de blog en bekijk onderaan de blog de nieuwste uitzendingen.