0001_2136_0239_banner.jpg

Vanaf maandag 8 november zijn er aangescherpte coronamaatregelen van kracht in ons gebouw. De belangrijkste is dat u een plek moet reserveren voordat u naar de studiezaal komt.

Studiezaal

De studiezaal blijft open van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 – 17.00 uur. Wilt u langskomen? Reserveer dan een plek via het reserveringssysteem. Vervolgens vraagt u zelf stukken aan via onze website. Wilt u er zeker van zijn dat het gewenste archiefmateriaal klaarligt wanneer u naar de studiezaal komt? Reserveer de stukken thuis via onze website uiterlijk voor 12.00 uur op de werkdag voorafgaand aan uw bezoek, eerder kan ook. 

Het is ook mogelijk om stukken in de studiezaal aan te vragen, maar we kunnen niet garanderen dat de stukken dezelfde dag nog beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld wanneer deze uit onze depots in Haren en Hoogkerk moeten komen.

De norm

In ons gebouw is een aantal maatregelen weer van kracht:

  • Blijf thuis bij klachten en laat u testen;
  • Kom alleen;
  • Houd 1,5 meter afstand;
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht, totdat u op uw plek zit in de studiezaal;
  • De CoronaCheck-app gebruiken wij op dit moment niet bij een bezoek aan de studiezaal. Wel wanneer we groepen ontvangen. Deze groepen worden hiervan op de hoogte gebracht.

 

Jozef Israëlsstraat Groningen, november 1971. Persfotobureau D. van der Veen, Groninger Archieven