818_12680_header_.jpg

Helaas moeten wij mededelen dat de studiezaal voorlopig sluit. De regering heeft zaterdagavond per direct een harde lockdown aangekondigd, in ieder geval tot en met 14 januari 2022. Wij blijven telefonisch bereikbaar en u kunt zelf thuis aan de slag.

Urgente vragen

Voor urgente vragen kunt u ons op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur per telefoon (050-5992000) of per e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) bereiken. Ook tussen kerst en oud en nieuw. Alleen vrijdag 31 december zijn wij helemaal niet bereikbaar.

Digitaal aan de slag

Wel kunt u gebruik blijven maken van en werken met al het materiaal dat digitaal beschikbaar is op onze websites. En ook kunt u verder werken aan onze Maak Geschiedenisprojecten. Dat kunt u blijven doen of starten wanneer u geïnteresseerd bent. We hebben voldoende materiaal!

  • Op groningerarchieven.nl kunt u zien van welke stukken er scans zijn gemaakt. Voeg “scan” toe aan uw zoekterm en dan vindt u de stukken die digitaal beschikbaar zijn. Soms is er bij een scan ook een transcriptie beschikbaar.
  • Op filmbankgroningen.nl kunt u ook eens rondneuzen in alle historische Groninger films. Mooi alternatief voor Netflix.
  • Op allegroningers.nl kunt u steeds een stap verder komen in uw familiegeschiedenis door de beschikbaar gekomen bevolkingsregisters en de lidmaten die verwerkt zijn in de website.
  • En mooie foto’s, kaarten, ansichtkaarten van uw omgeving, werk, huis, etc via beeldbankgroningen.nl zijn een mooie uitbreiding op het maken van een fotoalbum voor uw buurthuis, (sport/ muziek/ ander soort) vereniging.
  • Mogelijk reed uw familie in een voertuig met een Groninger kenteken. Nieuwsgierig? Bekijk alle Groninger kentekens van 1906 tot 1951 op groningerkentekens.nl.

Maak Geschiedenis

Ook wijzen wij u graag op onze Maak Geschiedenisprojecten. U kunt bijvoorbeeld thuis aan de slag met het beschrijven van fotomateriaal uit de jaren 60 en 70. Ga naar Het beeld van Groningen en bekijk wat u kunt doen.

Daarnaast kunt u zich bekwamen in het lezen van oude handschriften en deze uittypen op uw eigen computer. Dit kan met Open het Stadsbestuur.

#ikMaakGeschiedenis

Kortom, genoeg om mee aan de slag te kunnen. En wij zouden het heel leuk vinden om van u te horen waar u mee aan de slag bent (gegaan). U kunt hierbij de volgende term gebruiken: #ikMaakGeschiedenis, op de sociale media, maar ook in berichten aan ons via een van de eerder genoemde e-mailadressen.