2248_029154_header_.jpg

Archieven kunnen je raken of zelfs ontroeren. In het nieuwe koffietafelboek Ons Archief – Verhalen over de Groninger Archieven delen meer dan vijftig bezoekers en gebruikers van de Groninger Archieven hun fascinatie voor archieven. Ze vertellen over hun vondsten, van film tot perkament. De een gebruikt de bronnen voor een boek, de ander maakt er kunst van of een televisieprogramma. Weer een ander vindt inspiratie voor een stadswandeling of neemt leerlingen mee naar de studiezaal om ze de geschiedenis te laten beleven. Deze verhalen worden rijk geïllustreerd met foto’s en archiefmateriaal. Samen geven ze een unieke inkijk in de wondere wereld van archieven.

Als ik indertijd niet gewoon ‘t archief naar binnen was gewandeld, wat had ik dan een hoop in mijn leven gemist!

Voorkant Ons Archief, ontwerp Jochem Koopman

Inspiratie

Het boek telt 195 pagina’s en is in stijl van de archieven gemaakt. De omslag heeft de kleur van de omslagen waarin het archiefmateriaal wordt bewaard in de depots. Het leeslint van het boek, is het lint dat om elk pakket zit om het archiefmateriaal bij elkaar te houden. In het door Jochem Koopman ontworpen boek staan zowel de verhalen van de bezoekers als het materiaal centraal. Het is een boek dat inspiratie geeft, dat een plezier is om te lezen en door te bladeren.

 

Verkooplocatie

Het boek is te koop bij de Groninger Archieven. Wij kunnen het boek ook toesturen, dan komen er verzendkosten overheen. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met uw adresgegevens, dan ontvangt u van ons de factuur en het boek. Daarnaast is het boek te koop bij de boekhandels Godert Walter en Van der Velde. Ons archief – Verhalen over de Groninger Archieven kost € 24,95.