Zoek op de website

Agenda

10decLezing: Antonia Veldhuis - Met internet uw verleden vinden

 

Beter en sneller zoeken naar historische gegevens, voorouders en hun leefomgeving

Een lezing/demonstratie voor beginners en gevorderden over hoe u via internet onderzoek kunt doen naar historische gegevens over bv. uw voorouders, hun woonomgeving en levensomstandigheden. Antonia neemt u mee in een zoektocht om uw voorouders te vinden, ze daarna wat 'aan te kleden' en hun woonomgeving in kaart te brengen.

U hoort hoe u op uw comfortabele bank, uw luie stoel of in uw eigen computerhoekje  mensen uit het verleden moet zoeken en u leert ze kennen. U ziet websites waar u kunt lezen over uw roots, kunt zien wat deze mensen deden, waar ze woonden en wie hun buren waren. Genealogische gegevens, aankleding, info over stad/dorp, kaarten, advertenties enz.

Antonia Veldhuis werd 20 jaar geleden gegrepen door het genealogie-virus. Ze publiceerde artikelen in Gens Nostra, Gruoninga, 11 en 30 en Roots@Groningen. Ze schreef over zoeken op internet voor de NGV-Groningen en was (tot het opheffen ervan) digit@le columnist voor GensData en de Nederlandse Computer Vereniging. Elke maand is er een Column van haar hand te lezen op de website van de NGV in de rubriek Webdigit@@l met daarin tips, trucs en genealogische en historische interessante websites.

Deze lezing is gratis toegankelijk voor alle belangstellenden.
Aanvang 13.30 uur (gebouw en studiezaal geopend van 10.00 tot 16.00 uur).

De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Genealogische Vereniging afdeling Groningen.

Familie Sietsema, ca. 1910. Fotograaf onbekend (1785-31068) Familie Sietsema, ca. 1910. Fotograaf onbekend (1785-31068)

« Terug naar de agenda