Zoek op de website

Agenda

25janLezing Regionale kracht. Economisch beleid in Noord-Nederland en Noord-west Duitsland

Op woensdag 25 januari organiseert Stad&Lande een lezing. Marijn Molema spreekt deze avond naar aanleiding van zijn boek 'Regionale kracht. Economisch beleid in Noord-Nederland en Noord-west Duitsland', verschenen in het najaar van 2011. De lezing begint om 20.30 uur, na de algemene ledenvergadering van Stad&Lande en is gratis toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

Na de Tweede Wereldoorlog ontstonden er grote zorgen over de economie van Groningen en Drenthe. Wat moest de politiek doen met deze gebiedenwaar minder economische groei en werkgelegenheid was, vergeleken met de rest van het land? Meer dan vijftig jaar werden deze vragen breed bediscussieerd, zowel in de regio als in het centrum van de macht. Regionale kracht belicht de organisaties, personen en ideeën achter het debat over regionale ontwikkeling. In destrijd om economische ontplooiing werd Noord-Nederland steeds zelfbewuster. De economische recessie van de jaren zeventig dwong een zoektocht naar innovatieve stimuleringsmaatregelen af. Marijn Molema beschrijft deze ontwikkelingen en trekt een vergelijking met de naburige regio’s Ostfriesland en het Emsland. Ook gaat hij in op het proces van grensoverschrijdende samenwerking in Eems-Dollard verband.

Marijn Molema (1982) studeerde Contemporaine Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2010 verdedigde hij zijn proefschrift Regionale kracht succesvol aan de Faculteit der Letteren van de Vrije Universiteit Amsterdam. Tegenwoordig werkt Molema als docent aan de Rijksuniversiteit Groningen en als onderzoeker aan de Hogeschool Windesheim.

Datum: 25 januari 2012
Locatie: Groninger Archieven, Cascadeplein 4, Groningen
Tijd: 20.30 uur
 

« Terug naar de agenda