Zoek op de website

Agenda

27junMapathon Groningen

Maak samen geschiedenis met oude Groninger kaarten.

Zet Groningen op de kaart

In mei van dit jaar zijn de Groninger Archieven het project Zet Groningen op de kaart gestart. Met dit project leg je oude kaarten op moderne kaarten, dit heet georefereren. Het doel is dat de kaartencollectie van de Groninger Archieven beter toegankelijk en vindbaar wordt. Bovendien wordt de ontwikkeling van stad en ommeland zichtbaar.

Mapathon – samen aan de slag

Inmiddels hebben 135 deelnemers thuis 40% van de kaarten gegeorefereerd. Op dinsdag 27 juni organiseren de Groninger Archieven en Open Source Geospatial Foundation een Mapathon waarin we samen gaan georefereren. Je kunt ervaringen delen, krijgt tips en trucs van experts en we kunnen ons samen stukbijten op ingewikkelde kaarten. Alle liefhebbers van oude en moderne kaarten kunnen meedoen; beginners en gevorderden. 

Ir. J. Wolthuis, hoofd Landmeetkundige Dienst van het Kadaster te Groningen, Frank Straatemeier, 1974, GrA  (2290_7353) Ir. J. Wolthuis, hoofd Landmeetkundige Dienst van het Kadaster te Groningen, Frank Straatemeier, 1974, GrA (2290_7353)

Meedoen?

Dinsdag 27 juni, 17.00-21.00 uur
Groninger Archieven, Cascadeplein 4, Groningen

Deelnemers dienen een eigen laptop mee te nemen
Deelname is gratis, eten en drinken wordt verzorgd

Aanmelden kan helaas niet meer, we zijn helemaal volgeboekt.

Mail naar Sebastiaan Vos: s.vos@groningerarchieven.nl om een mail te ontvangen wanneer wij een volgende editie organiseren.

 

« Terug naar de agenda