Zoek op de website

Agenda

10sepOpen monumentendag: workshop Pandenonderzoek in De Drie Vlasblommen

Op zaterdag 10 september vindt in Groningen voor de 21ste keer de Open Monumentendag plaats. Het landelijke thema dit jaar is Iconen en Symbolen. Ook de Groninger Archieven zijn van de partij met een workshop op locatie.

Bouwtekening De Drie Vlasblommen, GrA (2537-3933-1) Bouwtekening De Drie Vlasblommen, GrA (2537-3933-1)

In het monumentale huis De Drie Vlasblommen aan het Hoge der A geeft onze publieksadviseur Sebastiaan Vos drie workshops Pandenonderzoek. Wij hebben in onze collectie bouwdossiers van elk adres in de stad. Deze geven veel informatie over de betreffende panden. Op deze bijzondere locatie wordt uitgelegd hoe u via archiefonderzoek, zowel thuis vanachter de computer als in onze studiezaal, allerlei wetenswaardigheden kunt vinden over huizen in de stad. Wanneer is een woning gebouwd? Wie hebben er gewoond? Wat is er aan de inrichting veranderd? Is er nog iets bijzonders gebeurd in het pand? En passant krijgt u tijdens de workshops natuurlijk ook bijzondere informatie over de locatie zelf, De Drie Vlasblommen. 

Aanvangstijden: 11.30, 13.00 en 14.30 uur 
Duur: max. 1 uur
Locatie: Hoge der A 7

Aanmelding is verplicht en kan alleen telefonisch vanaf dinsdag 6 september tijdens openingstijden: tel. 050 - 599 2000.
Per workshop kunnen maximaal 15 personen deelnemen.

De Drie Vlasblommen aan het Hoge der A, foto: Sebastiaan Vos De Drie Vlasblommen aan het Hoge der A, foto: Sebastiaan Vos

« Terug naar de agenda