Zoek op de website

Agenda

17junOpening van de tentoonstelling Drama achter de gevel

De Groninger Archieven publiceerden in december 2013 samen met het Noordelijk Scheepvaartmuseum en het Groninger Museum het manifest: Naar een nieuwe presentatie van de geschiedenis van stad en provincie Groningen. Daarin gaven wij aan, gezamenlijk projecten te gaan uitvoeren.

In het eerste project Drama achter de Gevel worden negen historische drama’s tot leven gebracht. Dramatische verhalen, uitgezocht door Beno Hofman en terug te vinden in de collectie van de Groninger Archieven.

Op 17 juni opent de gelijknamige tentoonstelling over negen verhalen uit de zeventiende tot en met de twintigste eeuw. Met behulp van documentatie, beeldmateriaal en objecten krijgt u een stukje verdieping bij de verhalen. Zo laten wij zien, dat deze onwaarschijnlijke verhalen echt gebeurd zijn.

Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Het programma:
16.30: Opening en welkom door Eddy de Jonge, directeur Groninger Archieven
16.40: Toelichting op dit project door Jan Wiebe van Veen, directeur Noordelijk Scheepvaartmuseum
16.50 : Drama in stukken, verteld door Beno Hofman, stadshistoricus
17.10 : Opening tentoonstelling door Eddy de Jonge

Vanaf 16.00 uur staan koffie en thee voor u klaar. In verband met de organisatie vragen wij u om uw komst aan te kondigen via info@groningerarchieven.nl. Dit kan tot en met vrijdag 13 juni. Wilt u ook aangeven met hoeveel personen u komt?

De tentoonstelling in de hal van de Groninger Archieven is te bezoeken tot en met 15 augustus tijdens openingstijden.
Zie verder over dit project: www.dramaachterdegevel.nl

« Terug naar de agenda