Zoek op de website

Agenda

13junStadswandeling De Stad van Otto Eerelman

Paulien Excursions organiseert in samenwerking met de Groninger Archieven en Museum Nienoord een stadswandeling door Groningen langs bijzondere plekken in het leven van Otto Eerelman.

Tijdens de wandeling wordt de stad in de periode rond midden 19e eeuw en de periode begin 20ste eeuw belicht: de stad waarin Otto Eerelman leefde en werkte. Er wordt stilgestaan bij aspecten als zijn afkomst, waar hij zijn opleiding genoot, hoe het kunstzinnige klimaat in die tijd was, wat heeft hij geschilderd, wie zijn opdrachtgevers waren en bij de Otto Eerelman Sigaar. Tijdens de wandeling wordt ook illustratiemateriaal getoond.

Otto Eerelman in zijn atelier. Foto: Delboy-Baer, circa 1895-1905. (1785-10298) Otto Eerelman in zijn atelier. Foto: Delboy-Baer, circa 1895-1905. (1785-10298)

De wandeling begint bij de Groninger Archieven. Hier is de tentoonstelling Otto Eerelman en de smaak van de Groninger elite te zien. De wandeling eindigt in het Stadhuis waar twee werken van Eerelman hangen en bezichtigd kunnen worden: 'De Stedenmaagd' en het in Groningen zeer bekende werk  ‘De Paardenkeuring’. Er wordt uitgebreid tekst en uitleg gegeven over deze werken waarna u zelf kan beoordelen of Otto Eerelman de titel Rembrandt van het Noorden verdient.

Duur: 2 uur, aanvang om 13.30 uur.
De kosten bedragen €8,50 p.p.
Aanmeldingen verlopen via Museum Nienoord. Hiervoor kunt u contact opnemen met het museum via 0594-512260 of e-mailen naar info@museumnienoord.nl.

Deze wandeling vindt ook nog plaats op vrijdag 3 juli.
De wandeling kan ook voor groepen op aanvraag gehouden worden. Hiervoor kunt u terecht bij Paulien Excursions.

« Terug naar de agenda