Zoek op de website

Agenda

26junTheatervoorstelling over Sicco Mansholt

t/m

07sep

Theatervoorstelling over Sicco Mansholt. Op verschillende dagen tussen 26 juni en 7 september.

In de zomermaanden van 2014 presenteert het Grand Theatre de locatievoorstelling MANSHOLT, over voormalig landbouwminister en eurocommissaris Sicco Mansholt, met in de hoofdrol Helmert Woudenberg. De voorstelling is te zien in een aantal boerenschuren in de provincie Groningen, namelijk in Ellerhuizen, Vierhuizen en Oostwold.
Als Sicco Mansholt, voorvechter van de agrarische sector en aanjager van groei, vlak voor zijn pensioen geconfronteerd wordt met de negatieve gevolgen van de door hem gevoerde politiek, doet hij iets ongewoons. Hij neemt afstand van zijn eigen beleid en luidt de noodklok. ‘…Je moet erkennen dat je op de verkeerde weg zit, niet bang zijn, niet doormodderen, op de korte termijn brokken maken als dat voor later beter is’. Het blinde streven naar economische groei zal volgens Mansholt leiden tot een ecologische catastrofe in de 21ste eeuw. Hij pleit voor een kringloopeconomie.
Inmiddels zijn we beland in de 21ste eeuw en lijkt het onderwerp niet minder relevant. Zijn er grenzen aan groei, kan de mens genoegen nemen met genoeg? MANSHOLT stelt een groot maatschappelijk thema aan de orde in een persoonlijk verhaal, over een man die spijt krijgt en in conflict raakt met zijn omgeving en met zichzelf.

MANSHOLT is geschreven door Tjeerd Bischoff en wordt gespeeld door Helmert Woudenberg (Sicco Manholt), José Kuijpers (Henny Mansholt), Paul Hoes (Boer Tjerk Nanninga/Politicus Andreas), Stefanie van Leersum (Petra Kelly) en Trudi Klever (Wietje Nanninga/Secretaresse Magda). De regie is in handen van Jeroen van den Berg.

26, 27, 28, 29 juni Ellerhuizen, 2Bunders.

30, 31 augustus Vierhuizen, Nieuw-Midhuizen.

5, 6, 7 september Oostwold, Huninga’s Heem&Pitch&Putt.


Op alle locaties wordt een diner voorafgaand aan de voorstelling aangeboden. Kosten €15,00. Kaarten voor het eten en de voorstelling zijn te koop op de website van het Grand Theatre. Meer informatie, speellijst en ticketverkoop: www.grandtheatregroningen.nl.

« Terug naar de agenda