Zoek op de website

Agenda

28junUitnodiging Van Daal & Meijer-bijeenkomst

Van Daal & Meijer in de spotlights

De Groningse bonthandel en modezaak Van Daal & Meijer (1938-1973) was jarenlang een bekende naam. Niet alleen in Groningen, maar zelfs ver daarbuiten; van de ijsvlaktes in Alaska tot op de Parijse catwalk! Het archief van dit prominente Groningse bedrijf is gelukkig bewaard gebleven en bewerkt bij de Groninger Archieven.
Naar aanleiding hiervan willen wij op donderdagmiddag 28 juni Van Daal & Meijer in de spotlights zetten. Het Regionaal Historisch Centrum Groninger Archieven nodigt u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.
Deze middag presenteren wij u, aan de hand van archiefmateriaal, de geschiedenis van Van Daal & Meijer, laten we de stand van zaken van het project WiGeDok zien en vertellen we over onderzoek naar de geschiedenis van de middenstand.
 

WiGeDok

Dit jaar besteedt het RHC Groninger Archieven extra aandacht aan bedrijfsgeschiedenis. Daarvoor is het project WiGeDok opgezet. Dit project wil de aandacht vestigen op het belang van het toegankelijk maken en veiligstellen van bedrijfsarchieven uit Groningen en Ostfriesland. Kijk gerust eens op onze site www.wigedok.eu voor informatie van bedrijven uit uw eigen omgeving.
 

Vanaf 16.00 uur bent u welkom aan het Cascadeplein 4 te Groningen. Het programma begint om 16.30 uur en wordt afgesloten met een borrel. In verband met de organisatie vragen wij u aan te melden via info@groningerarchieven.nl.
      

« Terug naar de agenda