Zoek op de website

Agenda

12novVerhalenmiddag over de Dollard

Met verhalen van bewoners van het gebied en voorts de volgende lezingen: verdwenen Reiderland en Dollardeilanden (Egge Knol), over een moordaanslag en een grenspaal in de Dollard (Karel Essink) en wadlopersverhalen over het Dollardgebied (Joris Grond).

Een ieder die verhaal – of verhalen – wil vertellen (en dat kan ook via een interview), hoeft niet per se aan te sluiten bij de onderwerpen van deze avond. De verhalen mogen zeer uiteenlopend zijn: van landbouw en visserij tot archeologische vondsten of milieuproblematiek en van bijzondere personen of  scheepvaart tot smokkelarij of inpolderingen. De verhalen zullen worden bewerkt en geplaatst op websites (onder andere: www.deverhalenvangroningen.nl en www.verdronkengeschiedenis.nl ) en een gedeelte wordt geselecteerd en bewerkt voor een boek. Iedereen is welkom om te komen luisteren en hebt u een verhaal: kom vertellen!

De middag wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Verdronken GeschiedenisVereniging Stad & lande, en de Nederlandse Genealogische Vereniging afdeling Groningen.

Meer informatie (o.a. programma):  www.verdronkengeschiedenis.nl
Aanmelding voor verhalen:  verhaleneemsdollardkust@gmail.com

De middag begint om 14.00 en is gratis toegankelijk voor alle belangstellenden.

Kaarte van het verdronken Reiderland tegenwoordig de Dollart, 1700-1800.  (GrA 1536-4913) Kaarte van het verdronken Reiderland tegenwoordig de Dollart, 1700-1800. (GrA 1536-4913)

« Terug naar de agenda