Zoek op de website

Agenda

23aprWat vindt U op onze Website?

Avond over uw ervaringen met onderzoek in onze digitale toegangen en collecties. Op woensdag 23 april om 19.30 uur. Deelname na aanmelding

Ja, u leest het goed. Wij vragen u niet wat u van onze website vindt, maar horen graag over uw ervaringen met onderzoek via onze website. Daarom nodigen wij u uit om met andere onderzoekers en met ons van gedachten te wisselen over de functionaliteit en presentatie van onze archiefcollectie.

Deze bijeenkomst is op woensdagavond 23 april in de vergaderruimte van ons gebouw. Wij beginnen om 19.30 uur en het gesprek zal duren tot ca. 21.00 uur. Na afloop bieden wij u graag de gelegenheid nog wat na te praten met een hapje en een drankje. Uiteraard kunt u parkeren voor onze ingang.

Zoals u weet ontwikkelen archiefwebsites zich tot digitale studiezalen. Archiefdiensten spannen zich in informatie digitaal aan te bieden, zodat mensen elders kunnen zoeken, vinden en stukken bekijken. Een groeiend aantal mensen bezoekt ons eerst of voornamelijk digitaal. Daarom willen wij natuurlijk dat de presentatie van de resultaten zo optimaal mogelijk is.

Wij kijken deze avond allereerst naar de presentatie van de resultaten van het zoeken naar en in archieven, inventarissen en afbeeldingen van stukken, dus globaal gezegd: het zoeken via de homepage van www.groningerarchieven.nl, het bekijken van de resultaten en het verdere onderzoek.

Wij hebben ook een paar specifieke aandachtspunten:
◾ Wij werken aan de herziening van onze onderzoeksgids. Deze willen wij gebruiken als basis voor een digitale onderzoekswijzer. Wat is een goede opzet voor begeleiding bij onderzoek? En voor een helpfunctie?
◾ Wij gaan de beschikbaarstelling van bronbewerkingen uitbreiden. Hoe vindt u dat die gepresenteerd moeten worden?
◾ Hoe zijn uw ervaringen met online-reservering – vanuit huis?
◾ Wat zijn de wensen van bezoekers, die de website mobiel gebruiken, vanaf een tablet?

En mogelijk hebt u opmerkingen of vragen, die u ons wilt voorleggen. Wij zijn benieuwd.

Als u belangstelling hebt om mee te praten, bent u van harte welkom. Graag horen wij per email – info@groningerarchieven.nl, uiterlijk 21 april – of u komt. Wij sturen u dan nog een ontvangstbevestiging met toelichting. Omdat we echt in gesperk willen gaan en iedereen de ruimte willen geven, beperken wij het aantal deelnemers tot 25 personen.

« Terug naar de agenda