1785_07192_header_b_.jpg
Uw zoekacties: Perceel Oude Kijk in 't Jatstraat 8, 1755 - 1875

1481 Perceel Oude Kijk in 't Jatstraat 8, 1755 - 1875

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Toelichting
Tot in het midden van de 18e eeuw behoorde dit huis aan de eigenaren van het in het Zuiden daaraan grenzende pand; de bewoonster daarvan, de weduwe van de raadsheer Rembt de Mepsche ruilde beide percelen alsmede andere, in hoofdzaak landelijke, eigendommen, tegen een woonhuis aan de Vismarkt en verdere bezittingen van Hendrik Knijpenga, boekhouder; na diens dood raakten de aanelkander grenzende huizen in de Oude Kijk in 't Jatstraat in verschillende handen.
Plaatsingslijst
5 Jacob Andries van Essen, oud-hoofdingenieur te Arnhem en Aukje Blink, echtelieden verkopen publiek een ruime herenbehuizing met open plaats en tuin daarachter, getekend letter I nummer 3, staande en gelegen in de Oude Kijk in 't Jatstraat te Groningen, hebbende uitgang in een mandelige gang naar een mandelige put in de Kleine Kromme Elleboog, kad. bekend sectie K. no. 471; de mandelige gang onder sectie K. no. 804 ten name van H. Germs en mede eigenaren. koper Menno Schaaf Gratama, lid van het provinciaal gerechtshof van Groningen, 22 december 1875
1481 Perceel Oude Kijk in 't Jatstraat 8, 1755 - 1875
Plaatsingslijst
5
Jacob Andries van Essen, oud-hoofdingenieur te Arnhem en Aukje Blink, echtelieden verkopen publiek een ruime herenbehuizing met open plaats en tuin daarachter, getekend letter I nummer 3, staande en gelegen in de Oude Kijk in 't Jatstraat te Groningen, hebbende uitgang in een mandelige gang naar een mandelige put in de Kleine Kromme Elleboog, kad. bekend sectie K. no. 471; de mandelige gang onder sectie K. no. 804 ten name van H. Germs en mede eigenaren. koper Menno Schaaf Gratama, lid van het provinciaal gerechtshof van Groningen, 22 december 1875
Datering:
22 december 1875
Omvang:
1 stuk

Kenmerken

Beschrijving:
Plaatsingslijst van stukken betreffende het perceel Oude Kijk in 't Jatstraat 8
Behoort tot collectie:
Gemeente Groningen
Omvang:
0,05 m standaardarchiefberging
Categorie: