2138_0804_header_.jpg
Uw zoekacties: Papier- en cartonfabriek v/h W.A. Scholten NV, 1813 - 1976

395 Papier- en cartonfabriek v/h W.A. Scholten NV, 1813 - 1976

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiƫrarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiƫrarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Toelichting
In 1982 (aanwinstnr. 48 ) werden archiefbescheiden van ir. J.A. de Muinck Keizer inbewaring genomen. Het betrof archiefstukken ontvangen door zijn vader A.S. de Muinck Keizer als commissaris en J.A. de Muinck Keizer als adjunct-directeur van de Carton-en Papierfabriek voorheen W.A. Scholten gevestigd te Groningen en Sappemeer. Deze archiefbescheiden zijn in deze lijst genummerd 1-88. In 1989 (aanwinstnr. 1989/18) werden in de fabriek te Sappemeer de archiefbescheiden geselecteerd en overgebracht naar het Rijksarchief in Groningen.
Deze twee archiefblokken zijn in 1994 voorlopig beschreven en vormen nu een geheel. Een deel van het archief is verloren gegaan door waterschade.
Op 18 augustus 1905 werd het bedrijf omgezet in een naamloze vennootschap: N.V. Carton-en Papierfabriek voorheen W.A. Scholten te Groningen. Op 18 juli 1974 werd de N.V. een besloten vennootschap (B.V.). Op 3 december 1981 ging het bedrijf verder als Kappa Karton en Papier B.V. en vanaf 13 juni 1985 als Kappa Karton B.V.. Inmiddels is dit bedrijf opnieuw gefuseerd.
Openbaarheid
Archiefbescheiden, genummerd 1-88, jonger dan 50 jaar slechts toegankelijk met schriftelijke toestemming van de bewaargever, de heer J.A. de Muinck Keizer.
Archiefbescheiden, genummerd 89-2120, jonger dan (nog nader te bepalen) jaar slechts toegankelijk met schriftelijke toestemming van de bewaargever, K.N.P. Verpakkingen B.V. te Naarden.

Kenmerken

Beschrijving:
Plaatsingslijst van het archief van de papier- en cartonfabriek v/h W.A. Scholten NV
Bewerker:
S. Koorn
Behoort tot collectie:
Rijk
Laatste Publicatie:
1995
Omvang:
51 m standaardarchiefberging