
- Kenmerken
- Omschrijving van de collectie
- Catalogus
Van een aantal bestanddelen is de openbaarheid beperkt. Deze bestanddelen zijn alleen te raadplegen na schriftelijke toestemming van het Groninger Museum. Deze bestanddelen worden openbaar in 2075.
Het Groninger Museum heeft zijn best gedaan om de rechthebbenden van het getoonde materiaal op te sporen en hun toestemming te vragen voor de openbaarmaking op internet. Dat is niet in alle gevallen gelukt. Meent u dat de digitale beschikbaarstelling van bepaalde materiaal inbreuk maakt op enig recht dat u toekomt of uw (privacy)belangen schaadt, dan kunt u dit onderbouwd aan het Groninger Museum laten weten. Bij een gegronde klacht zal het Groninger Museum het materiaal ontoegankelijk maken en/of van de website verwijderen, dan wel samen met u bekijken hoe op een andere manier aan uw klacht tegemoet kan worden gekomen. Voor klachten kunt u zich wenden tot het Groninger Museum, Postbus 90, 9700 ME Groningen. U kunt ook een bericht sturen naar info@groningermuseum.nl. Er zal dan op korte termijn contact met u worden opgenomen.
De verzameling archivalia en documentatie betreffende De Ploeg en het naoorlogse modernisme van het Groninger Museum is een door de Groninger Archieven in beheer opgenomen particuliere collectie, waarvan het eigendom berust bij het Groninger Museum.
Op de inhoud van deze inventaris berusten rechten, die toekomen aan het Groninger Museum of andere rechthebbenden. Dit betekent dat dit materiaal alleen onder de hieronder vermelde gebruiksvoorwaarden mag worden hergebruikt. De informatie uit deze inventaris mag bovendien niet zonder toestemming van het Groninger Museum in zijn geheel of in substantiële delen worden gekopieerd.
Het materiaal uit deze inventaris mag, mits ongewijzigd en met bronvermelding, vrij worden hergebruikt voor persoonlijk niet-commercieel gebruik, niet-commercieel onderwijs, of niet-commerciële onderzoeksdoelen. Commercieel gebruik is niet toegestaan zonder toestemming van de rechthebbende(n). Neemt u (ook bij twijfel) hiervoor contact op met het Groninger Museum.
Onder commercieel gebruik wordt onder meer (dus niet uitsluitend) verstaan: gebruik voor producten die voor de verkoop bestemd zijn zoals ansichtkaarten, CD-Roms, T-shirts en dergelijke, gebruik in reclamefilms en in (interne) publicaties van commerciële bedrijven en andere ‘for profit’ organisaties. Voorbeelden van niet-commerciële gebruiksvormen zijn onderwijspublicaties, wetenschappelijke tijdschriften, niet-commercieel uitgegeven proefschriften en scripties. Neemt u bij twijfel contact op het Groninger Museum op bovengenoemd adres.
De gebruiker van deze digitale inventaris is aansprakelijk voor schending van de gebruiksvoorwaarden en vrijwaart het Groninger Museum tegen aanspraken van derden als gevolg hiervan.
Het archief kent geen beperkingen voor het raadplegen van stukken als gevolg van slechte materiële staat. Ook wordt hier nog op gewezen dat een groot deel van de archiefbestanddelen in digitale vorm is te raadplegen.
Archiefstukken kunnen worden aangevraagd of gereserveerd via de terminals in de studiezaal van het RHC Groninger Archieven te Groningen. U dient daarbij de volgende gegevens in te vullen:
1. uw pasnummer,
2. uw tafelnummer,
3. het nummer van de toegang van het archief,
4. en het catalogusnummer
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling.
Bij eerste vermelding:
Regionaal Historisch Centrum Groninger Archieven (NL-GnGRA), toegangsnummer 2536, Catalogus van de verzameling archivalia en documentatie betreffende De Ploeg en het naoorlogse modernisme van het Groninger Museum, catalogusnummer.
Bij volgende vermeldingen:
NL-GnGRA, Collectie de Ploeg en het naoorlogse modernisme (tnr. <2536), cat.nr. ...