2248_029154_header_.jpg
Uw zoekacties: Families Hofman en Elema, 1718 - 1836

532 Families Hofman en Elema, 1718 - 1836

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Plaatsingslijst
14 Akte van overdracht door Hemke en Elske Jacobs, bijgestaan door hun echtgenoten Hindrik Hindriks en Lue Harms, aan haar broers en zuster Pieter, Cornellis en Diewerke Jacobs, van hun vordering, groot 2000 gulden, op Freerk Hindriks en zijn vrouw Riene Pieters, als kopers van de door hun vader Jacob Pieters verkochte boerenplaats en de beklemming van het land, groot 90 grazen, te Loppersum, alsmede van de overdracht van het gereserveerd eigendomsrecht op genoemde plaats. Wirdum, 1800
532 Families Hofman en Elema, 1718 - 1836
Plaatsingslijst
14
Akte van overdracht door Hemke en Elske Jacobs, bijgestaan door hun echtgenoten Hindrik Hindriks en Lue Harms, aan haar broers en zuster Pieter, Cornellis en Diewerke Jacobs, van hun vordering, groot 2000 gulden, op Freerk Hindriks en zijn vrouw Riene Pieters, als kopers van de door hun vader Jacob Pieters verkochte boerenplaats en de beklemming van het land, groot 90 grazen, te Loppersum, alsmede van de overdracht van het gereserveerd eigendomsrecht op genoemde plaats. Wirdum, 1800
Datering:
1800
Omvang:
1 charter
NB:
Verleden voor Abraham Buning, j. u. dr., richter van Wirdum. Het zegel is verloren. In dorso: Kwijting voor de ontvangst van het gehele bedrag door Pieter Jacobs en Cornelia Jacobs en in kwaliteit d.d. 7 Mei 1804.

Kenmerken

Beschrijving:
Plaatsingslijst van het archief van de families Hofman en Elema
Behoort tot collectie:
Rijk
Laatste Publicatie:
1997
Omvang:
0,65 m standaardarchiefberging
Bijzonderheden:
Betreft herziening eerdere versie uit 1930
Archiefvormer(s)::