
Achter de naam van de locatie is de naam van de huidige gemeente vermeld.
De volgende gegevens kunnen worden aangetroffen:
Gegevens Van Doornik - De heer M.E. van Doornik verzamelde in de tachtiger jaren van de vorige eeuw van alle bestaande Groninger molens diverse technische gegevens. Deze gegevens zijn per molen vermeld.
Inventarisatie molens 1943 - In het oorlogsjaar 1943 moesten op last van de bezetter alle aanwezige industriemolens worden geïnventariseerd. De gegevens zijn op twee pagina's vermeld.
Kadasterkaart - Op de kadasterkaarten staan de locaties van de molens ingetekend.
Krantenartikelen - Knipsels uit diverse kranten over de molens zijn aan de collectie toegevoegd.
Correspondentie - Beslissingen over molens, genomen door overheidsinstanties en molenorganisaties, molencommissie en molenverenigingen, zijn vaak in hun correspondentie terug te vinden. Zo ook aangaande restauraties, waarbij in de correspondentie stukken van molenmakers en soms bestekken en bouwtekeningen zijn te vinden.
Fotomateriaal - Van alle bestaande molens is (gedigitaliseerd) fotomateriaal aanwezig. Van veel verdwenen molens is dit eveneens het geval, voorzover zij nog tot circa 1900 hebben bestaan. Fotomateriaal van daarvoor komt zelden voor.
Enquêteformulier de Groninger molen - Dit formulier bevat zakelijke gegevens over nog aanwezige molens en omvat twee pagina's.