Zoek op de website

Nieuwsbericht

17oktAlleGroningers.nl - weer aangevuld

Zoekmogelijkheid op huwelijkscontracten in opbouw

Op AlleGroningers.nl is nu een eerste aanbod beschikbaar voor het zoeken naar huwelijkscontracten. Als u zoekt op naam via de homepage, krijgt u uiteraard ook de resultaten gepresenteerd uit dit bestand, die bij uw zoekterm passen.
U kunt gericht zoeken naar huwelijkscontracten door te kiezen voor het <tonen van uitgebreide zoekopties> en dan in de kolom <vóór 1811> de mogelijkheid <huwelijkscontracten> aan te vinken. Als u dan verder niets invult en op <enter> drukt, krijgt u de hele tot nu toe ingevoerde database gepresenteerd.
Deze bevat op dit moment bijna 8000 verwijzingen naar bruiden, bruidigoms,getuigen en anderen, genoemd in huwelijkscontracten, en dat aantal groeit wekelijks met enkele honderden.
Begonnen is met stukken uit Stad Groningen, Oldambt Hunsingo en Westerkwartier. Hopelijk komen daar binnenkort ook gegevens uit de andere rechtsgebieden bij.
De huwelijkscontracten zelf zijn (nog) niet op AlleGroningers te zien.

Vragen of opmerkingen over deze nieuwe zoekmogelijkheid? Wij horen het graag van u.

Veranderingen of storingen? – meldt het ons!

Vele bezoekers van de website AlleGroningers merkten op donderdag 3 oktober, dat de website er ‘anders’ uitzag: een groot aantal aanvullende gegevens over personen verscheen niet meer op het scherm. Dit was niet onze bedoeling, maar mogelijk een gevolg van het feit dat die nacht de inhoud van de website was aangevuld ( zie eerste alinea). Wij merken dat niet direct, maar willen u vagen: als u denkt dat er onverwachts iets veranderd is, meldt het ons. Wij kunnen dan zo snel mogelijk constateren war er aan de hand is en zo nodig contact opnemen met het bedrijf dat de website bouwt en host. Ook in dit geval bleek het euvel binnen drie minuten te verhelpen.
Gezien een aantal reacties in mailboxen en op sociale media, waren er mensen, die dachten, dat deze ingrijpende verandering onze opzet was. U mag echter van ons verwachten, dat wij een dergelijke grote aanpassing in het aanbod van de website aankondigen.

« Terug naar nieuwsoverzicht