Zoek op de website

Nieuwsbericht

21novDag van de WesterwOLDambster Geschiedenis.

Op zaterdag 30 november in Bellingwolde.

In het museum De Oude Wolden te Bellingwolde is op dit moment een nieuwe expositie te zien: Vooruitgangsvisioen. De tentoonstelling vertelt het verhaal van een ingrijpende hoofdstuk uit de geschiedenis van Oost Groningen: de kanalisatie van Westerwolde. Dit is een rijk onderwerp, dat niet alleen de geschiedenis van Westerwolde raakt, maar ook die het Oldambt.
Daarom hebben de Historische Vereniging Westerwolde, het museum De Oude Wolden en het Cultuurhistorisch Centrum Oldambt het idee opgevat om rond dit thema een gezamenlijke “Dag van de WesterwOLDambtster Geschiedenis” te organiseren. Deze dag is op zaterdag 30 november 2013 van 11.00-16.00 uur in Bellingwolde, in het museum en op twee andere locaties.

Foto: R.H. Herwig Coll. RHC Groninger Archieven [818-19887] Foto: R.H. Herwig Coll. RHC Groninger Archieven [818-19887]

Rondom de expositie is er een rijk geschakeerd programma. Om 11.00 uur opent B.L. Tijdens de historische dag in het museum. Daarna begint een historische informatiemarkt waar u kennis kunt maken met meer dan dertig historische organisaties uit de regio. Verder zijn er lezingen en rondleidingen en sluit de dag met de presentatie van het nieuwe boek van Willem Friedrich ‘Boven het maaiveld; het Oldambt vertelt’. De presentatie van het boek zal plaatsvinden in het Garnizoenskerkje van Oudeschans.

Op de informatiemarkt vindt u vertegenwoordigers met presentaties van meer dan 30 instellingen, waaronder natuurlijk ook de Groninger Archieven. Dus daar kunt u ons ontmoeten.
Een lijst van deelnemers aan de informatiemarkt, het uitgebreide programma van lezingen en rondleidingen en informatie over de tentoonstelling vindt u op: mowchchvw.blogspot.nl

« Terug naar nieuwsoverzicht