Zoek op de website

Nieuwsbericht

21junFEITH, nieuw magazine over cultuur, geschiedenis en taal van Groningen

FEITH is nieuw gratis glossymagazine dat vier keer per jaar uitkomt.
Het is een gezamenlijk uitgave van het Huis van de Groninger Cultuur, het RHC Groninger Archieven, de Cultuurhistorische Vereniging Stad & Lande, het Gronings AudioVisueel Archief en de Stichting Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen.

Het modern vormgegeven en kleurige magazine volgt de Nieuwsbrief Cultureel Erfgoed Groningen en het tijdschrift Cascadeplein 4 op.
In het 24 pagina's tellende eerste nummer van het in een oplage van 3000 exemplaren gedrukte FEITH vindt de lezer onder meer een vaste column van Frank den Hollander.

De naam van het blad is ontleend aan de 'archiefdynastie' Feith. Hendrik Octavius Feith (1778-1849), Hendrik Octavius Feith II (1813-1895) en Johan Adriaan Feith (1858-1913) zijn de grondleggers van de Groninger archieven. Zij bewerkstelligden dat deze archieven de belangrijkste bronnen van de geschiedschrijving in Groningen zijn geworden. In het eerste nummer van FEITH legt stadshistoricus en archivaris Jan van den Broek uit wie de 'Feithen' zijn.

FEITH belandt automatisch in de brievenbus bij abonnees van Stad & Lande, lezers van de nu gestopte nieuwsbrief, Groninger culturele organisaties en overheden. Belangstellenden kunnen het magazine afhalen bij de archieven aan het Cascadeplein 4 in Groningen. Ook kan het blad worden opgevraagd door een email te sturen naar FEITH@groningerarchieven.nl.
Maar OP=OP!


 

« Terug naar nieuwsoverzicht