Zoek op de website

Nieuwsbericht

20junLutje FEITH stopt

 

Vier keer per jaar verscheen ons relatietijdschrift Feith, later Lutje Feith. 
Lutje Feith was bedoeld ter ondersteuning voor het werk en de activiteiten van de Groninger Archieven en een vijftal andere erfgoedorganisaties, die gehuisvest zijn aan het Cascadeplein in Groningen. 
Deze publicatie werd mogelijk gemaakt door de Groninger Archieven en het Huis van de Groninger Cultuur. Wij hebben besloten om Lutje Feith stop te zetten en voortaan alle informatie over activiteiten en marketing via internet te verspreiden.

Als regionaal historisch centrum werken wij nu aan andere manieren van publieksbereik onder het motto: Maak Geschiedenis! 
Twee projecten zijn gestart. In het project rond herdenking van de Kerstvloed van 1717 nodigen wij geïnteresseerden uit om gezamenlijk bronnen te transcriberen en in ons materiaal te zoeken naar ‘verborgen’ vermeldingen. Middels Zet Groningen op de kaart maken vrijwilligers oude kaarten in onze collectie toegankelijk door ze op hedendaagse kaarten te leggen, oftewel door te georefereren. 
Zo werken we samen aan verrijking van onze collectie, die de Groninger Archieven dan beschikbaar stellen.

Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod en onze activiteiten? Het activiteitenoverzicht op deze site is altijd up-to-date. Of schrijf u in voor ons nieuwsbrief (via de homepage).

edities FEITH en Lutje Feith edities FEITH en Lutje Feith

« Terug naar nieuwsoverzicht