Zoek op de website

Nieuwsbericht

16mrtOnderzoeksgids voor Groninger middenstand op website

Gedane zaken… vindt u weer! Onderzoeksgids voor Groninger middenstand op website

Hoe komt u meer te weten over de winkel van uw opa of de voormalige bakkerij waar u in woont? Daarvoor bieden de Groninger Archieven nu een korte onderzoeksgids.
In deze gids ligt de nadruk op onderzoek naar middenstanders in de 19e en 20e eeuw. U kunt onderzoek doen naar een specifieke ondernemer. Of misschien wil u meer weten over de middenstand in een straat, dorp of buurt in een bepaalde periode?

Deze onderzoeksgids begint met een stappenplan voor de aanpak van uw speurtocht.

Vervolgens vindt u in het bronnenoverzicht meer uitleg over de bronnen aanwezig bij de Groninger Archieven en hoe u deze kunt gebruiken.

Wanneer u onderzoek doet naar middenstand buiten stad of gemeente Groningen zijn niet alle bronnen aanwezig bij de Groninger Archieven. Dan wordt u doorverwezen naar het archief van de desbetreffende gemeente. In de handleiding wordt aangegeven, wanneer dat het geval is.

Zoekt u een bedrijf, dat in 1921 bestond of na 1921 is opgericht, dat is er van dat bedrijf een dossier aangemaakt in het Handelsregister. De gids geeft ook uitleg over het de nieuwe toegang op die dossiers.

U vindt onze onderzoeksgids Middenstand op deze website  onder: onderzoek > hulp bij onderzoek > onderzoeksgidsen.

« Terug naar nieuwsoverzicht