Zoek op de website

Nieuwsbericht

06decSamenwerking rond nieuwe presentatie van de Groninger Geschiedenis

Het Groninger Museum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum en de Groninger Archieven hebben op 4 december 2013 gezamenlijk een manifest over de presentatie van de geschiedenis van stad en provincie Groningen aangeboden aan de wethouder van Cultuur van Groningen, de heer D. Istha.

Grote belangstelling

De geschiedenis van de stad Groningen en de regio geniet de laatste jaren een groeiende belangstelling van het publiek. De presentatie van deze geschiedenis zal zeer beperkt ruimte krijgen in het Groninger Forum. De drie belangrijkste organisaties op het gebied van Groninger geschiedenis hechten grote waarde aan een goede presentatie, verzameling en bewaring van de Groninger geschiedenis. Daarom streven zij naar een gezamenlijke visie en een bundeling van krachten.

Samenwerking

Vanzelfsprekend zal er waar mogelijk worden samengewerkt met het Groninger Forum, en andere culturele instanties. Het Groninger Museum, de Groninger Archieven en het Noordelijk Scheepvaartmuseum zullen hun kennis en netwerk inzetten om in een open samenwerking tot goede activiteiten en resultaten te komen. Hierbij wordt niet gestreefd naar een samengaan van de drie instanties. De instellingen brengen zelfstandig onderwerpen aan, en partnerorganisaties kunnen zelfstandig onderzoeken op welke manier zij deel willen nemen aan de activiteiten.

« Terug naar nieuwsoverzicht