Zoek op de website

Nieuwsbericht

09decVacature RHC Groninger Archieven

De Groninger Archieven zoeken:
Een collectiebeheerder verantwoordelijk voor implementatie van het e-depot (50%) en archiefinspectie (50%) – 36 uur per week

We zoeken een medewerker met verschillende kwaliteiten. Een collectiebeheerder met veel kennis van digitaal archief die tevens een belangrijke taak heeft als archiefinspecteur bij de gemeente Groningen. Door de verdere digitalisering en de ontwikkeling van het e-depot bij de verschillende overheden liggen beide functies in elkaars verlengde.

Een belangrijke taak is de implementatie van het landelijk ontwikkelde Rijks e-depot. In die hoedanigheid zal er ook veel landelijk en regionaal overleg zijn. De Groninger Archieven werken hierbij nauw samen met het Drents Archief en het Friese Tresoar.

De archiefinspecteur houdt toezicht op en adviseert over het beheer van nog niet overgebrachte archiefbescheiden van de gemeente Groningen. Jaarlijks wordt verslag gedaan van de stand van zaken bij de verschillende diensten.

In het algemeen verwachten we van de nieuwe collectiebeheerder een HBO/WO werk- en denkniveau met specifieke kennis van ICT toepassingen. Een archiefdiploma strekt tot aanbeveling evenals ervaring met digitale werkprocessen, digitaal archiefmateriaal en applicaties binnen een archiefcontext.

Wij verwachten de volgende competenties: goed in organiseren, zelfstandig kunnen werken, goed kunnen documenteren, grote mate van flexibiliteit, creatief, innovatief, oplossingsgericht en goede communicatieve vaardigheden.

« Terug naar nieuwsoverzicht