Zoek op de website

Nieuwsbericht

19julVacature stage Groninger Archieven

De Groninger Archieven zoeken een stagiaire van de universiteit voor de Dag van de Groninger Geschiedenis en de Dag van de Oldambtster Geschiedenis. Wil je stage lopen bij een erfgoedinstelling en ervaring opdoen met het organiseren van publieksevenementen? Dan is deze stageplek precies wat je zoekt!

Stageomschrijving

Tijdens je stage maak je kennis met twee verschillende organisaties en twee historische dagen, als medewerker én deelnemer.

Dag van de Groninger Geschiedenis
Elk jaar tijdens de landelijke Maand van de Geschiedenis organiseert de Groningen Archieven de Dag van de Groninger Geschiedenis, dit jaar op zaterdag 14 oktober. Het thema is Geluk. Het programma is altijd heel divers en omvat lezingen, muziek, theater, rondleidingen, excursies, een informatiemarkt en een boekenmarkt. De afgelopen jaren trok de Dag van de Groninger Geschiedenis 3000 bezoekers. Zie ook:  www.dagvandegroningergeschiedenis.nl

Je draait mee in de organisatie. Bovendien organiseer je zelf een programma-onderdeel voor studenten, bijvoorbeeld een stadswandeling met het thema Geluk. We willen jonge mensen (studenten) onder andere hiermee enthousiast maken voor de Dag van de Groninger Geschiedenis. Met deze stageplaats kun jij dat mogelijk maken. Je werkt daarvoor ook samen met GHD Ubbo Emmius.

Dag van de Oldambtster Geschiedenis
Het Cultuurhistorisch Centrum Oldambt, gevestigd in Winschoten, organiseert ieder jaar de Dag van de Oldambtster Geschiedenis, dit jaar op zaterdag 25 november. Het onderwerp van dit jaar is Bedrijvigheid. Ook hier werk je mee aan de organisatie, aan de invulling en de presentatie van de Groninger Archieven op de dag zelf. Zie ook: www.historischcentrumoldambt.n

Tien Groningse studentes met tandem,  Persfotobureau D. van der Veen,  24-06-1974, Groninger Archieven (1785_9619) Tien Groningse studentes met tandem, Persfotobureau D. van der Veen, 24-06-1974, Groninger Archieven (1785_9619)

Stageperiode

De stage start op 1 september en duurt tot eind november. Aanwezigheid op de Dag van de Groninger Geschiedenis (zaterdag 14 oktober) en de Dag van de Oldambtster Geschiedenis (zaterdag 25 november) is vereist. Werktijden per week kunnen we in nader overleg vaststellen. 

« Terug naar nieuwsoverzicht