Zoek op de website

Nieuwsbericht

25junVoorstelling Drama achter de gevel

Een kijkje achter historische, Groningse gevels met bloedstollende verhalen

26 t/m 29 juni en 2 t/m 6 juli 2014

Wist u dat de Groningse binnenstad de afgelopen eeuwen getuige is geweest van een aantal spannende en opmerkelijke drama’s? De prachtige, eeuwenoude gevels verbergen een hoop geheimen..Stadshistoricus Beno Hofman selecteerde negen onwaarschijnlijke verhalen die zich de afgelopen eeuwen achter historische gevels hebben afgespeeld. Van overspel en moord tot epidemieën en indrukwekkende stadsbranden: in Groningen is het altijd wat.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum, de Groninger Archieven en het Groninger Museum introduceerden op 4 december 2013 gezamenlijk een nieuwe visie op de presentatie van de geschiedenis van stad en provincie Groningen. De komende weken slaan zij in het kader daarvan de handen ineen. In het pilotproject Drama achter de gevel brengen ze negen historische stadse drama’s tot leven tijdens een bijzondere voorstelling.

Stadse drama’s uit de zestiende t/m de twintigste eeuw staan daarbij centraal. Op vijf geheime locaties in en om het Noordelijk Scheepvaartmuseum komen deze tragedies voorbij tijdens een spannende stadswandeling boordevol theater, muziek, film en cabaret.

Met o.a. Arno van der Heyden, Meindert Talma en Beno Hofman.

Beno Hofman
Beno Hofman
Meindert Talma
Meindert Talma
Arno van der Heyden
Arno van der Heyden

De Groninger Archieven hopen u te mogen verwelkomen.

€ 12,50 / € 7,50 tot 18 jaar

Start: 20:14 uur / Binnenplaats Noordelijk Scheepvaartmuseum / Brugstraat 24 / Groningen


Kaarten via www.dramaachterdegevel.nl, en bij de Groninger Archieven en het Scheepvaartmuseum, tijdens openingstijden.

« Terug naar nieuwsoverzicht