Zoek op de website

Nieuwsbericht

08janWebsite Alle Groningers is vernieuwd

Vanaf vandaag is de vernieuwde versie van onze website Alle Groningers online raadpleegbaar. De URL is: http://allegroningers.nl

De directe aanleiding voor deze vernieuwing was voor de medewerkers van de Groninger Archieven het invoeren van een ander database-systeem, dus van het beheerssysteem, dat wij achter de schermen gebruiken om alles beschikbaar te stellen en gegevens aan te vullen of te corrigeren.

Deze gelegenheid hebben wij aangegrepen om ook een aantal wensen over de functionaliteit te realiseren.
Allereerst is het nu mogelijk met één druk op de knop <herstel> het zoekscherm helemaal leeg te maken. Daarmee herstelt u dus de blanco uitgangssituatie en kunt met een nieuwe zoekaktie beginnen.
Verder zijn er nu twee routes om gegevens te vinden en uw resultaten te verfijnen.

  1.  Als u op de homepage de zoekregel invult, krijgt u alle hits die aan uw zoekvraag voldoen. Dat kunnen er veel zijn. Links naast de presentatie van deze zoekresultaten ziet u daarom mogelijkheden om te filteren. Zo kunt u kiezen voor: gemeente, rol, periode of type registratie.
  2. U kunt ook vanaf de homepage direct naar het scherm voor uitgebreider zoeken gaan. Dan heeft u meer mogelijkheden om direct zelf te filteren door bij voorbeeld de gewenste periode, rol of rollen, gemeente of kerkelijke gemeente of soort akte in te vullen. U krijgt dan direct minder resultaten. Bij deze tweede route is er ook de mogelijkheid om naar twee personen en hun relatie te zoeken.

De resultaten worden compacter gepresenteerd waardoor u er meer dan tien op één scherm ziet. Dat maakt het ook mogelijk er twee tegelijk te openen om zo de gegevens te vergelijken.
Met de gevonden resultaten hebt u nu de volgende mogelijkheden: bekijken, akte inzien, scan bestellen, een GEDCOM-export maken, (detail) opslaan als JPEG of PDF (in schermresolutie). En natuurlijk nog steeds: bladeren in register.

Daarnaast is de vormgeving van de website bij de tijd gebracht. Deze sluit beter aan bij de website van de Groninger Archieven; zo zijn nu ook de twitterberichten van en over de Groninger Archieven zichtbaar.
Op het openingsscherm is meer ruimte voor mededelingen en nieuws.

Hebt u vragen of opmerkingen, dan horen wij dat graag. U kunt mailen naar: allegroningers@groningerarchieven.nl. U helpt zo mee aan de verdere verbetering van de onderzoeksmogelijkheden.

« Terug naar nieuwsoverzicht