Zoek op de website

Nieuwsbericht

26febBeeldbankgroningen.nl vernieuwd!

De geheel vernieuwde Beeldbank voor de provincie Groningen is in de lucht.

De belangrijkste veranderingen zijn, dat de afzonderlijke collecties meer geïntegreerd worden gepresenteerd, er nu nog meer nieuwe foto’s bij zijn geplaatst en de website uitgebreidere zoekmogelijkheden heeft gekregen!

De beeldbank Groningen is een gezamenlijke website van organisaties in de provincie Groningen, die een fotocollectie of ander beeldmateriaal beheren.

Dit zijn het RHC Groninger Archieven, gemeenten, waterschappen, historische verenigingen, musea en andere culturele organisaties. De foto- en beeldcollecties blijven bij de betreffende organisaties bewaard, maar zijn nu te doorzoeken op de website www.beeldbankgroningen.nl.

Overigens zijn niet alle afbeeldingen op de beeldbank te zien. Het kan zijn, dat er nog geen bestand beschikbaar is, maar het is ook mogelijk dat het niet toegestaan is om de beelden op het internet te publiceren.

Wat is nieuw

Het aantal foto’s op deze website is enorm uitgebreid. Het aantal deelnemers blijft groeien en zij presenteren in deze provinciale beeldbank nu al meer dan 130.000 foto’s en ansichtkaarten uit hun verzamelingen. Er komen regelmatig afbeeldingen en deelnemende organisaties bij, dus het loont de moeite om de beeldbank regelmatig te bezoeken.

Verder ziet u bij de resultaten van uw eerste zoekactie in de rechterkolom een zoekfilter. Deze geeft u de mogelijkheid om gerichter naar de juiste afbeelding te zoeken tussen de verkregen resultaten.

Voor toelichting over het vinden, bekijken en gebruiken van afbeeldingen op www.beeldbankgroningen.nl, klik hier.

Mocht u vragen en opmerkingen over deze beeldbank hebben dan kunt u deze naar mailen naar info@groningerarchieven.nl

« Terug naar nieuwsoverzicht