1785_07192_header_b_.jpg

Er zijn vele interessante digitale bronnen beschikbaar voor uw onderzoek. We hebben op deze pagina een verdeling gemaakt in

 

Websites waar u in zoekt, wanneer u een zoekopdracht invoert op deze website. U krijgt resultaten te zien uit onze collecties op de volgende sites:

AlleGroningers is de website voor familieonderzoek in de provincie Groningen.

 

Beeldbank Groningen toont historische foto’s, ansichtkaarten, tekeningen en kaarten van de provincie Groningen, met materiaal uit de collectie van de Groninger Archieven en andere cultuurhistorische organisaties en gemeentearchieven in de provincie.

 

Filmbank Groningen (voorheen GAVA) bewaart beelden van Groningen en Groningers zodat ze nu en in de toekomst gebruikt kunnen worden.

 

Poparchief Groningen is de plek waar het verleden en het heden van de Groninger popmuziek samenkomen.

 

Groninger Kentekens biedt informatie over kentekens die in de provincie Groningen van 1906 tot 1950 zijn uitgegeven.

 

OVCG is het kenniscentrum over de Tweede Wereldoorlog in stad en provincie Groningen.

 

Archieven Nederland: zoeken in archieven, inventarissen, beeldbanken, indexen op persoonsgegevens, bibliotheken en collecties van archiefdiensten.

 

Delpher is het toegangspunt tot Nederlandse historische teksten uit digitale collecties van wetenschappelijke instellingen, bibliotheken en erfgoedinstellingen.

 

Websites waar ook delen van onze collecties te vinden zijn:

De krant van toen bewaart veel Noordelijke oude en nieuwere kranten die online kunnen worden gelezen.
Carthago is een Digitaal Oorkondeboek uit Groningen en Drenthe.

 

Wigedok opent de poort naar sociaal-economisch erfgoed.

 

WieWasWie is een website voor stamboomonderzoek, met genealogische gegevens van een groot aantal archiefinstellingen uit heel Nederland.

 

Andere interessante websites voor uw onderzoek:

De Verhalen van Groningen vertelt op een verrassende en laagdrempelige manier verhalen over de cultuur en de geschiedenis van de provincie.

 

Historisch Geografisch Informatiesysteem biedt digitale kennis over het landschap, het erfgoed en de sociale en economische ontwikkelingen in het verleden.

 

Landschapsgeschiedenis biedt informatie over de opbouw en ontstaansgeschiedenis van het landschap in Noord-Nederland.

 

Lidmaten Groningen bevat per kerspel (kerkdorp) bewerkingen van alle lidmaten administraties van de gereformeerde (hervormde) kerken in de provincie Groningen buiten de stad, vóór invoering van de Burgelijke Stand in 1811.

 

MarHisData biedt informatie over alle zeeschepen die sinds 1813, het ontstaan van het huidige Koninkrijk der Nederlanden, hebben gevaren onder Nederlandse vlag, inclusief de schepen met thuishaven in de (voormalige) overzeese gebiedsdelen.