Zoek op de website

Delpher

Veel oude Groningse kranten zijn gescand en online te lezen op Delpher en De krant van toen. Op Delpher vindt u boeken, tijdschriften en kranten uit het hele land. 

Zoeken in Delpher

Kies voor uitgebreid zoeken, zodat u kunt zoeken op titel of periode. U kunt een titel selecteren door op het plusje ervoor te klikken. Typ dan een zoekterm in. U kunt hierbij gebruik maken van jokers: het vraagteken (?) staat voor één letter, het sterretje (*) voor meerdere letters. Deze jokers kunnen niet aan het begin van het woorden worden gebruikt, er moeten minstens 3 tekens voor staan. U kunt de zoekresultaten verder verfijnen met behulp van de zoekfilters links in beeld. Zie ook de helpfunctie onderaan de homepage.

Niet alle Groninger kranten zijn te raadplegen op Delpher en De krant van toen. De overige titels of jaargangen kunt u raadplegen op microfiche in de studiezaal (kast 2 en 3) of via toegangsnrs. 999 en 1740. Voor de periode 1800-1900 kunt u als index gebruiken: J. Vinhuizen, Stads- en dorpskroniek van Groningen, 1800-1900 (index 91, kast 14, plank 2).

Bezoek de website Delpher