818_12680_header_.jpg

In de studiezaal zijn kopieën van de meest gebruikte archiefstukken voorhanden en verschillende naslagwerken. U vindt er (gepubliceerde) genealogieën voor familie/stamboomonderzoek en tijdschriften over dit onderwerp. Ook is het in de studiezaal mogelijk om digitaal onderzoek te doen in de archieven van het Kadaster. Natuurlijk kunt u ook originele stukken aanvragen en raadplegen.

Onze ruime studiezaal biedt reproductiemogelijkheden, internet en wifi en er is altijd een archiefmedewerker aanwezig om u te adviseren bij uw onderzoek. Bekijk voor uw bezoek de openingstijden van de studiezaal. De toegang is gratis.

Om een ieder prettig te laten werken en omdat onze archiefstukken uniek en onvervangbaar zijn, hebben we een studiezaalreglement opgesteld.

Scholieren doen onderzoek in de studiezaal. Foto: Marij Kloosterhof

Originele stukken aanvragen en raadplegen 

Originele stukken kunt u in onze studiezaal inzien wanneer u zich als bezoeker heeft laten registreren. Deze stukken kunt u online aanvragen door binnen uw zoekresultaten, bij de beschrijving van het gewenste stuk, te klikken op het icoontje dat een map voorstelt. U kunt op deze manier maximaal zes stukken tegelijk aanvragen. Drie stukken krijgt u ter inzage, de andere drie liggen voor u klaar achter de informatiebalie. Wilt u er zeker van zijn dat het gewenste archiefmateriaal voor u klaarligt als u naar de studiezaal komt? Reserveer de stukken thuis via onze website vóór 12.00 uur op de werkdag voorafgaand aan uw bezoek. Het is mogelijk om stukken in de studiezaal aan te vragen, maar we kunnen niet garanderen dat u ze dezelfde dag nog kunt inzien, bijvoorbeeld wanneer deze uit een ander depot moeten komen. Zie ook de volgende alinea.

Soms krijgt u de melding dat een stuk niet is in te zien, bijvoorbeeld wanneer het niet openbaar is of al door een andere bezoeker is aangevraagd.

Stukken uit depot Hoogkerk of Haren

Onze collectie is zo omvangrijk dat een deel zich bevindt in onze depots in Hoogkerk en Haren. Voor deze stukken geldt dat ze moeten zijn aangevraagd vóór 12.00 uur op de werkdag voorafgaand aan uw bezoek. Het is tijdens uw bezoek niet mogelijk stukken uit deze depots voor dezelfde dag aan te vragen.

Voor het aanvragen van stukken uit de depots in Hoogkerk en Haren geldt geen maximum. Wilt u meer dan zes stukken uit deze depots aanvragen, maak dan gebruik van het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef in de mail aan om welke stukken het gaat en wanneer u ze komt inzien.