GA-Kaart-pol-2-10067-header_web.jpg

Beeldmateriaal uit onze archieven kan online worden bekeken op beeldbankgroningen.nl en filmbankgroningen.nl. Het gebruik is zeer divers: foto’s voor online media, boeken, kranten of voor op een wand. Film voor documentaires, theater, vertoningen in onderwijs- of zorginstellingen of voor thuis op de bank. Hieronder vindt u informatie over gebruik en voorwaarden en de bestelformulieren.

Open data

Ons streven is om zoveel mogelijk beeldmateriaal als open data aan te bieden. Het overgrote deel van het materiaal valt daar echter niet onder, vanwege rechten van derden. Deze rechten bepalen het mogelijke gebruik van het beeld.

Beeldmateriaal bestellen

Via de webwinkel op beeldbankgroningen.nl kunt u foto's in jpg-formaat bestellen voor privégebruik. Het beeld wordt dus niet gebruikt voor publicatie op internet/sociale media, televisie, in boek, tijdschrift of openbare ruimte.

Foto's, negatieven, affiches, ansichtkaarten voor publicatie of een Hi-Res bestand voor privégebruik zijn te bestellen door het bestelformulier beeld in te vullen.

Heeft u het materiaal snel nodig? Dan kunnen wij leveren binnen twee werkdagen tegen dubbel tarief. Levering van negatieven/beelden reportages duurt langer, vanwege acclimatisering negatiefmateriaal.

Meer dan vijf foto's bestellen? Neem dan contact met ons op.

Nog vragen over beeldmateriaal bestellen? Neem contact op via beeldbestellen@groningerarchieven.nl of 050-599 2000.

Filmmateriaal bestellen

Bij het bestellen van films graag AV-nummer(s) vermelden. Deze zijn te vinden op filmbankgroningen.nl

Voor thuis

Film voor privégebruik is te bestellen door het bestelformulier filmmateriaal voor privégebruik in te vullen. De bestelling wordt dan opgestuurd met factuur.

Voor producties en vertoningen

Bij bestelling komen we overeen dat het dat het materiaal alleen voor het vermelde doeleinde wordt gebruikt en met vermelding van de juiste credits. U tekent daarvoor een overeenkomst, deze wordt door ons opgemaakt. U kunt de bestelling plaatsen door het bestelformulier filmmateriaal voor producties in te vullen. Wij nemen dan spoedig contact op.

Nog vragen over filmmateriaal bestellen? Veel antwoorden zijn te vinden in de FAQ. Of neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 050-599 2000.