1032_3_banner.jpg

Ons leven speelt zich steeds meer online af: op websites, sociale media en blogs. Niet alleen publiceren we steeds meer op internet, we publiceren ook steeds vaker alléén op internet. Websites vormen daarom een logische aanvulling op de bestaande collectie van de Groninger Archieven. 

Het Webarchief Groningen is een verzameling websites van Groningse stichtingen, verenigingen, bedrijven en personen en websites die over Groningse onderwerpen, maar ook landschap en natuur gaan. De collectie geeft een representatief beeld van het leven en werken van Groningers op internet. We archiveren de websites en blogs zo compleet mogelijk, inclusief vormgeving, beeld- en geluidsmateriaal en links. 

Het Webarchief Groningen kan ook een bron zijn voor wetenschappelijk onderzoek. De collectie kan bijvoorbeeld worden gebruikt om onderzoek te doen naar de ontwikkeling van een bepaalde trend, of het gebruik van een bepaald woord, of de geschiedenis van online communicatie.

Op dit moment is het Webarchief Groningen om technische redenen nog niet in te zien en worden er alleen nog websites gearchiveerd. Sommige websites zullen op termijn alleen in de studiezaal van de Groninger Archieven te bekijken zijn in verband met copyright. 

Heeft u of kent u een website die volgens u niet mag ontbreken in het Webarchief Groningen? Bekijk de criteria voor het Webarchief Groningen en meld de website aan.

Het veld "Naam" is niet ingevuld
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het veld "Website of blog" is niet ingevuld
* verplichte velden
Invalid Input